Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unul dintre elevii implicaţi în agresarea unui cadru didactic la o şcoală din Teleorman, reţinut pentru 24 de ore

www.burntorangereport.com
arestat, cătușe, reținut

Unul dintre elevii de la scoală din Poroschia, judeţul Teleorman, implicat în agresaresa unui cadru didactic, a fost retinut pentru 24 de ore, miercuri seară, de către poliţişti, el fiind cercetat pentru infracţiunile de lipsire de libertate şi tulburarea ordinii si liniştii publice.

Citeşte şi: Descinderi la evazionişti! Percheziţii într-un dosar cu un prejudiciu de 5 MILIOANE de euro

Reprezentanţii IPJ Teleorman au declarat că l-au reţinut, miercuri seară, pe unul dintre cei trei elevi care apar pe înregistrarea făcută în şcoala din Poroschia agresându-şi fizic şi verbal profesoara de Cultură Civică.

Băiatul are 16 ani şi este în clasa a opta.

El este urmărit penal pentru infracţiuni de lipsire de libertate în mod ilegal şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Ceilalţi doi elevi care şi-au agresat profesoara sunt cercetaţi pentru aceleaşi infracţiuni, însă împotriva lor nu a fost luată măsura preventivă, ei neavând vârsta prevăzută de lege pentru astfel de măsuri.

Dosarul, care este coordonat de un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alexandria, a fost deschis după ce IPJ Teleroman s-a autosesizat ca urmare a apariţiei în spaţiul public a înregistrării în care se vede cum elevii o agresează pe profesoară şi îi interzic acesteia să părăsească sala de clasă la sfârşitul orei de curs.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman, Estera Stancu, a declarat că, atât la nivelul instituţiei, cât şi la nivelul şcolii generale din Poroschia s-au constituit comisii de cercetare, iar elevii riscă sancţiuni conform regulamentului şcolar, până la scăderea notei la purtare.

Conducerea unităţii de învăţământ i-a chemat la şcoală pe părinţii copiilor pentru a avea discuţii pe marginea comportamentului acestora.

Estera Stancu a precizat că, din filmare au fost identificaţi trei elevi care participă la agresiune, respectiv unul care blochează uşa şi nu îi permite profesoarei să părăsească sala de clasă, altul care o agresează fizic şi încă unul care filmează şi o apostrofează pe profesoara de Cultură Civică.

Conform reprezentantei Inspectoratului Şcolar Teleorman, profesoara agresată este la primul an în învăţământ şi are câteva ore la şcoala din Poroschia.

Citeşte şi: Fost ministru al Justiţiei, atac FĂRĂ PRECEDENT la adresa Coaliţiei: 'Nimic nu-i poate opri să SUBORDONEZE politic justiţia'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.