Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unul dintre foștii deputați de la Chișinău, cercetat pentru îmbogățire ilicită, rămâne în arest în izolator

stiri.md
moldova mascati sis mai dos spia

Ex-deputatul Anatolie Zagorodnîi, care este cercetat pentru îmbogățire ilicită în dosarul celor 13 foști deputați transfugi, rămâne în arest în izolator.

O decizie în acest a fost adoptată de către magistrații Curții de Apel (CA) Chișinău, care au respins recursul avocaților și au menținut decizia primei instanțe prin care Zagorodnîi a fost plasat în arest în izolatorul Centrului Național Anticorupție pentru 30 de zile, transmite Știri.md cu referire la Zdg.md.

La data de 4 februarie, magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au dispus plasarea în izolator a cinci ex-deputați – Violeta Ivanov, Vladimir Vitiuc, Anatolie Zagorodnîi, Serghei Sîrbu și Artur Reșetnicov.

Astfel, Violeta Ivanov a fost plasată în arest preventiv pentru 20 de zile, iar Zagorodnîi, Vitiuc, Sîrbu și Reșetnicov – 30 de zile.

La data de 2 februarie, procurorii anticorupție au efectuat mai multe percheziții la 13 ex-deputați, vizați în cadrul unor cauze penale pornite pe faptul îmbogățirii ilicite investigate în conexiune cu anchetele penale efectuate de către procurorii anticorupție pe faptul coruperii unor deputați din Parlamentul Republicii Moldova pentru părăsirea fracțiunii parlamentare din care făceau parte.

Cinci foști deputați comuniști, Violeta Ivanov, Artur Reșetnicov, Vladimir Vitiuc, Anatolie Zagorodnîi și Serghei Sîrbu, din cei 13 cercetați pentru îmbogățire ilicită, au fost reținuți pentru 72 de ore în urma perchezițiilor efectuate de către procurorii anticorupție la domiciliile lor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.