Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unul dintre inculpații din dosarul fostului șef al CNAS Lucian Duță A MURIT - A făcut infarct miocardic în timp ce ALERGA în parc

dosare

Unul dintre cei judecați alături de fostul șef al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Lucian Duță, Victor Sofian, în vârstă de 42 de ani, a murit după ce a făcut infarct miocardic în vreme ce alerga în parc, au anunțat, miercuri avocații acestuia la Curtea de Apel București.

Citește și: Se ZGUDUIE ministerul de INTERNE - Pretinse fapte penale de ABUZ în SERVICIU și DELAPIDARE...

Astfel apărătorii acestuia au depus la instanță certificatul de deces al fostului inculpat din dosar.

În altă ordine de idei, pe motiv că unul dintre judecătorii desemnat aleatoriu în caz a lipsit, instanța a stabilit amânarea începerii judecării apelurilor din dosar pentru 17 noiembrie.

Dosarul se află de rolul CAB de la începutul lunii ianuarie iar magistrații au amânat de mai multe ori judecarea cauzei pe fondul lipsei de apărare sau a lipsei unora dintre cei judecați.

Citește și: BREAKING DNA CONFIRMĂ existența unui dosar de MARE CORUPȚIE privind fapte pretins comise la DALI

Totodată instanța a respins două cereri de recuzare făcute de fostul șef al CNAS față de magistrații din completul care judecă apelurile din dosar.

La termenul de judecată din luna septembrie instanța a amânat declanșarea dezbaterilor pe fondul lipsei unuia dintre judecătorii desemnați aleatoriu în completul de judecată.

Control judiciar pe cauțiune menținut de CAB

Fostul șef al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, medicul Lucian Duță, condamnat în prima instanță la șase ani de închisoare cu executare, rămâne sub control judiciar, potrivit deciziei magistraților care vor tranșa apelul acestuia împotriva deciziei Tribunalului București.

Citește și: DOSARUL `DALI` format la sesizarea CORPULUI DE CONTROL INTERN al MAI - Inclusiv Curtea de Conturi...

„În temeiul art.362 alin. 2 C.proc.pen., raportat la art.208 alin. 4 C.proc.pen., menţine, ca legală şi temeinică măsura controlului judiciar pe cauţiune, dispusă şi menţinută faţă de inculpatul Duţă Nicolae Lucian.

Supravegherea respectării de către inculpat a obligaţiilor care îi revin pe durata controlului judiciar pe cauţiune, va fi realizată în continuare de către organele de poliţie de pe raza municipiului Bucureşti, adresa unde locuieşte efectiv fără forme legale inculpatul, fiind situată pe str. Barbu Ştefănescu Delavrancea nr.63, bl. 2, sc. 2, ap.5, Sector 1 Bucureşti.

În temeiul art. 275 alin. 3 C.proc.pen., cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 25.08.2021”, se arată în decizia de miercuri a magistraților CAB.

6.EXE...

Fostul preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Lucian Duţă, a fost condamnat, în 27 noiembrie 2020, de Tribunalul Bucureşti, la şase ani de închisoare pentru luare de mită, el fiind judecat pentru că, în perioada 2010 – 2012, a primit mită de 6,3 milioane de euro de la două firme de software care au încheiat contracte cu CNAS. Decizia instanţei nu este definitivă.

Citește și: DNA Dragnea nu a vrut să se știe că întâlnirile la VÂRFULUI administrației SUA erau PE BANI

Tribunalul Bucureşti a decis, la finele lunii noiembrie 2020, condamnarea lui Lucian Duţă la şase ani de închisoare pentru săvârşirea în formă continuată a infracţiunii de luare de mită, urmând să execute pedeapsa în regim de detenţie.

Instanţa a mai decis confiscarea de la fostul preşedinte al CNAS a sumei de 6,3 milioane de lei, în echivalentul în lei la cursul oficial BNR, din ziua executării.

Tribunalul Bucureşti a mai hotărât să instituie sechestrul asigurator în limita sumei de 140.000 de euro folosită la achiziţionarea unui apartament şi să menţină sechestrul asigurator instituit de procurorii DNA pe sumele din mai multe conturi, diverse terenuri şi construcţii.

Citește și: Declarație ȘOC în dosarul agenților VIOLENȚI de la SECȚIA 16: „Nu l-am denunțat pe Șeicaru„ ...

Decizia magistraţilor nu este definitivă şi a fost atacată la Curtea de Apel de către fostul oficial.

Mită de 6,3 milioane de euro

Potrivit DNA, în perioada 2010 – 2012, Lucian Duţă, în calitate de preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, a pretins de la reprezentanţii a două firme de software un comision de 10% din valoarea fiecărui act adiţional sau contract pe care l-a semnat în această calitate şi a primit suma totală de 6.300.000 de euro, din care 5.500.000 euro prin transferuri bancare şi 800.000 euro în numerar.

Citește și: BREAKING! URINA pe VICTIMA sa și STRIGA 'Vezi, mă, ce poate să facă Poliția Română?'-...

Sumele de bani au fost remise inculpatului fie în numerar (în mai multe tranşe), fie prin virament în contul unei companii offshore înregistrată în Insulele Antile şi cu conturi bancare deschise în Elveţia.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra sumei de 2.183.820 euro identificată într-un cont bancar din Elveţia, asupra unui teren cu construcţie S+P+4, asupra a 3 apartamente şi asupra unui autoturism.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.