Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unul dintre şefii Parlamentului, solicitare de ultim moment pentru judecători. Ce le cere Şerban Nicolae magistraţilor

Judecatori

Liderul de grup al senatorilor PSD, unul dintre şefii Parlamentului, vine cu o solicitare de ultim moment pentru judecători. Senatorul Şerban Nicolae le transmite acestora, printr-o postare pe Facebook, să explice public care este poziţia lor în privinţa separări carierelor între judecători şi procurori. "Aş vrea să știu dacă celor aflați la cursurile Institutului Național al Magistraturii, duși la protestul „magistraților”, li se predă aceastră „confuziune” a carierelor", mai spune parlamentarul.

Citeşte şi: Statutul magistraţilor, pe masa judecătorilor CCR. Care sunt MOTIVELE invocate de Opoziţie în sesizare

"Solicit, în principal doamnelor și domnilor judecători, o clarificare publică, în privința separării carierelor între judecători și procurori. Ca legiuitor, consider corectă separarea celor două cariere. Sunt însă și opinii care solicită opusul.

Uniunea Salvați România (portavocea politică a #rezist și a Noii Securități în România) a cerut eliminarea din lege a textului respectiv, arătând următoarele:
„Proiectul ieșit de la Cameră prevede faptul că judecătorul... cariera judecătorului este separată de cariera procurorului și dorim să nu fie separate aceste două cariere, de aceea am propus eliminarea acestui alineat”.

Totodată, aș vrea să știu dacă celor aflați la cursurile Institutului Național al Magistraturii, duși la protestul „magistraților”, li se predă aceastră „confuziune” a carierelor, și dacă da, cum se face raportarea unei asemenea teorii la Constituția României.", scrie senatorul pe Facebook.

Citeşte şi: Maneliştii au băgat scandalul în Facultatea de Medicină. Revoltă între studenţi: ‘S-a ajuns la prostituţie...’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.