Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE: Precizări făcute de procurori despre cazul primarului din Botoşani achitat

"Având în vedere informaţiile vehiculate în presa naţională, conform cărora procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani au emis o ordonanţă prin care au dispus clasarea faţă de primarul comunei Cristeşti, Lucian Borfotină, pentru săvârşirea mai multor infracţiuni, cu motivarea că sus-numitul a decedat, vă informăm următoarele:

Prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, din data de 30.09.2019, în care au fost însuşite argumentele cuprinse în propunerea organelor de cercetare penală, respectiv referatul din 25.09.2019, emis de Serviciul de Ordine Publică - I.P.J. Botoşani, s-a dispus clasarea pentru un număr de 11 infracţiuni, având ca persoană reclamată pe actualul primar al com. Cristeşti, respectiv numitul Lucian Borfotină (în temeiul art. 16 alin. 1 lit. a C.pr.pen., respectiv faptele nu există), disjungerea cauzei şi declinarea competenţei către Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani, pentru alte două infracţiuni, precum şi o soluţie de clasare, cu privire la infracţiunea de neglijenţă în serviciu, prev. de art. 298 Cod penal.

Cu privire la această din urmă infracţiune, s-au efectuat cercetări cu privire la fostul primar al comunei Cristeşti, Aciobăniţei Ioan, soluţia de clasare fiind dispusă, în temeiul art. 16 alin. 1 lit. f C.pr.pen., întrucât la data de 15.05.2017, a intervenit decesul acestuia. In concluzie, această soluţie nu îl vizează pe actualul primar al comunei Cristeşti", transmite Parchetul Judecătoriei Botoşani.

Ştirea iniţiată:

Caz revoltător în județul Botoșani, unde primarul unui comune a fost omorât în acte şi a scăpat, astfel, de un dosar penal. Edilul era cercetat pentru neglijenţă în serviciu, mai multe abuzuri şi falsuri, potrivit digi24.ro.

Deşi este viu şi nevătămat, primarul comunei Cristeşti, Lucian Borfotină (PSD) a fost declarat decedat într-o comunicare oficială a Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, semnată chiar de către prim procurorul Dorina Dragomir.

Lucian Borfotină era cercetat penal alături de secretarul comunei Cristeşti, Bogdan Peţenchea, într-un dosar penal pentru neglijenţă în serviciu, mai multe abuzuri şi falsuri. Cei doi au fost reclamaţi de o fostă angajată a primăriei, care fusese concediată.

Avocatul lui Trump amenință cu dezvăluiri BOMBĂ: Stați să vedeți când ajungem la România

După doi ani în care a făcut mai multe plîngeri civile şi penale contra celor doi, reclamanta a constatat că nu s-au făcut mulţi paşi procedurali în anchetă, astfel că a contestat modul în care s-a desfăşurat urmărirea penală.

Judecătorul care a analizat contestaţia sa i-a dat dreptate, constatând că singurele acte procedurale au fost audierea primarului şi secretarului din Cristeşti, fără administrarea altor probe.

Judecătorul a solicitat lămuriri asupra dosarului instrumentat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani.

„Vă facem cunoscut că în dosarul penal nr, 4338/P/2017, având ca obiect plângerea penală formulată de B. Elena , s-a dispus la data de 30.09.2019 clasarea cauzei cu privire la infracţiunea prevăzută de art. 298 Cod Penal, întrucât a intervenit decesul făptuitorului”, a comunicat Parchetul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.