Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE Spitalele Elias și Universitar NU trimit angajați în șomaj tehnic / Elias a închis 3 secții

SUUB
Spitalul Universitar Bucuresti

UPDATE Grupul de Comunicare Strategică a transmis joi că nici Spitalul de Urgență și nici Spitalul Elias nu vor trimite în șomaj tehnic angajați în cazul în care se închid unele secții.

Precizările vin dupa ce STIRIPESURSE.RO a publicat joi stirea cu titlul „SURSE Spitalele Elias și Universitar pregătesc șomaj tehnic pentru o parte din angajați” si textul:

În România s-a instituit stare de urgență pentru 30 de zile și prin ordonanță militară s-a decis ca rezidenții, studenții și elevii la medicină / postliceală să fie chemați la ordin pentru repartizare în epidemia de coronavirus.

În timp ce Guvernul are nevoie de toate cadrele medicale, Spitalul Universitar se gândește să-și trimită o parte din personal în șomaj tehnic, reorganizând turele în ture de 6 ore, au relatat pentru STIRIPESURSE.RO surse care au dorit să-și păstreze anonimatul dar care sunt la curent cu evoluțiile de ultimă oră.

De asemenea, sursele citate mai spun că sunt discuții ca la Spitalul Elias să se închidă 3 sectii (Pediatria, Geriatria si Endocrinologia) și să fie trimiși angajați în concediu. O decizie finală nu s-a luat încă.

Există o problemă întâlnită în cel puțin unul din cele două spitale: angajați acuză faptul că managerii întârzie cu acordarea unei indemnizații.

Spitalul Elias și-a închis 3 secții pe perioada stării de urgență și niciun angajat nu a fost trimis în șomaj tehnic

Managerul Spitalului de Urgență București, Adriana Elena Nica, a transmis că în cursul zilei de joi a avut loc o ședință cu șefii de secție și asistentele șefe în care s-a discutat organizarea activității pe echipe distincte de lucru, pentru a proteja personalul medical, „nicidecum «pentru a trimite o parte din personal în șomaj tehnic»”

De asemenea, managerul Spitalului Elias, Mugur Ardelean, a precizat că „nu s-a pus problema intrării personalului în concediu sau în șomaj tehnic, întreg personalul spitalului fiind la dispoziție, iar din punct de vedere a programului de lucru a fost operată o decalare în acord cu recomandările primite”

Vezi si: Vești bune din Italia: 1.000 de bolnavi de COVID-19 au reacționat bine la un tratament folosit în artrită .

MĂSURI DE ORDIN MEDICAL luate prin ORDONANȚA MILITARĂ

- Începând de mâine, 18 martie, rezidenții la specialitățile medicină de urgență, anestezie terapie intensivă, boli infecțioase, vor întrerupe stagiile de practică în toate celelalte secții în care sunt distribuiți și se vor prezenta până la ora 12.00 la centrele de îndrumare pentru includerea în turele și gărzile din secțiile a căror specialitate o urmează.

- Rezidenții în specialitățile medicină de internă și medicină de familie întrerup de asemenea stagiile de pregătire și se vor prezenta la Direcțiile de Sănătate Publică în vederea repartizării la Serviciile Județene de Ambulanță, unitățile de primiri urgențe, camerele de gardă sau secțiile de spital, în funcție de necesități.

- Rezidenții din alte specialități medicale decât cele enumerate până acum vor fi luați în evidență pentru a fi repartizați în funcție de necesități.

- Rezidenții aflați în alte centre decât cele de îndrumare se vor prezenta la responsabilii de rezidențiat în vederea luării în evidență și repartizării în funcție de necesități.

- În localitățile unde sunt mai multe spitale, rezidenții vor fi repartizați în funcție de nevoile fiecărei unități spitalicești, în colaborare cu Direcțiile de Sănătate Publică.

- Programul de pregătire pentru obținerea atestatului în medicină de urgență prespitalicească va fi suspendat și cursanții se vor întoarce de urgență la unitățile de unde provin.

- La nivelul fiecărui centru universitar, din cadrul facultăților de medicină, vor fi recrutați studenți, începând cu cei din anul patru, pe bază de voluntariat, pentru a sprijini activitățile din camerele de gardă. Studenții recrutați desfășoară activități de sprijin doar în situația depășirii capacității curente a unităților medicale.

- Recrutări similare se vor face în fiecare județ unde există școli postliceale sanitare, începând cu cei din anul 2. De asemenea, elevi recrutați vor desfășura activități de sprijin doar în cazul depășirii capacității curente a unităților medicale.

- Comitetele județene și locale de urgență se vor asigura de cazarea și hrănirea studenților și elevilor recrutați.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.