Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uraganul Grace creşte în intensitate şi loveşte coasta Golfului Mexic

AP News
Uraganul Elsa

Uraganul Grace creşte în intensitate pe măsură ce se apropie, vineri, de coasta Golfului Mexic, ameninţând statul mexican producător de petrol Veracruz, dar şi zona centrală a Mexicului cu vânturi puternice şi ploi torenţiale, transmite Reuters.

Conform Centrului Naţional american pentru Uragane (NHC), Grace, un uragan de categoria I, urmează să câştige în putere înainte de a lovi coasta statului mexican Veracruz, în cursul serii de vineri. Apoi urmează să piardă rapid din intensitate, pe măsură ce înaintează spre zona centrală a Mexicului.

În statul Veracruz şi în apele sale de coastă se află o serie de instalaţii petroliere, printre care rafinăria Lazaro Cardenas din Minatitlan (sud), aparţinând companiei Petroleos Mexicanos, informează Agerpres.

"Solicităm populaţiei să fie foarte atentă", a declarat Laura Velazquez, şefa Autorităţii mexicane pentru protecţie civilă.

Furtuna tropicală Grace, care a traversat Marea Caraibilor, a sporit în intensitate miercuri, devenind uragan.

Uraganul Grace, însoţit de viteze ale vântului de până la 130 de kilometri pe oră, a atins joi coastele Mexicului în dreptul întinsei zone de litoral de la Marea Caraibilor, unde se află principalele destinaţii turistice din această ţară, printre care şi Cancun.

Grace a adus joi ploi torenţiale pe coasta mexicană la Marea Caraibilor, însă nu a provocat daune considerabile în staţiunile turistice în timpul trecerii sale peste Peninsula Yucatan, către Golful Mexic. În imaginile de pe reţelele sociale pot fi văzute indicatoare rutiere rupte şi palmieri îndoiţi de vânt, iar autorităţile au raportat inundaţii, pene de curent şi copaci doborâţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.