Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uraganul Julia a scăzut în intensitate, devenind furtună tropicală

www.abcnews.go.com
uragan, furtuna

Uraganul Julia, care a lovit Nicaragua în zorii zilei de duminică, a scăzut în intensitate şi s-a transformat în furtună tropicală pe măsură ce va traversa Nicaragua deplasându-se către nord, potrivit Centrului Naţional pentru Uragane (NHC) din SUA, relatează AFP.

NHC a avertizat în ultimul său raport în legătură cu riscul de viituri şi alunecări de teren în America Centrală.

Furtuna urma să se îndrepte apoi către sudul Mexicului, aducând vânturi puternice în El Salvador, Honduras şi Guatemala duminică şi luni, potrivit estimărilor NHC.

Julia a atins uscatul în Nicaragua duminică la ora 07:15 GMT, de-a lungul coastei lângă Laguna de Perlas, ca uragan de categoria 1, potrivit centrului american.

Vânturi puternice şi ploi torenţiale au lovit oraşul şi regiunea autonomă Bluefields, de pe coasta estică a ţării, în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Acoperişuri smulse şi copaci doborâţi au fost raportate în oraşul Bluefields, cu 60.000 de locuitori, care a rămas fără energie electrică, potrivit presei oficiale.

Guvernul din Nicaragua a evacuat aproximativ 6.000 de persoane în zona Laguna de Perlas şi în alte localităţi ameninţate.

Restul Americii Centrale rămâne în alertă.

În Guatemala, 22 de departamente au fost plasate sub alertă roşie de către serviciile de protecţie civilă înainte de apropierea furtunii, iar în Honduras, guvernul a anunţat deversări preventive la principalul baraj hidroelectric, El Cajon.

În El Salvador, autorităţile au declarat o alertă portocalie pentru întreaga ţară, activând unităţi de salvare şi anunţând evacuări preventive în zonele cu risc ridicat.

La sfârşitul anului 2020, uraganele Eta şi Iota au lovit America Centrală, făcând cel puţin 200 de morţi şi tot atâţia dispăruţi, precum şi pagube estimate la câteva milioane de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.