Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UREGNȚĂ la Ministerul Sănătății - Prioritate SUPRIZĂ anunțată de ministrul Sănătății pentru mandatul său

Inquam Photos / Octav Ganea
victor costache

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a declarat, marţi, că revigorarea și dezoltarea activității de transplant din România este una dintre prioritățile mandatului său. El a încurajat profesioniştii din domeniu să reia ori să continue activitatea de transplant, conform Mediafax.

Citește și: Klaus Iohannis, NIMICIT de Deutsche Welle, din cauză că REFUZĂ dezbateri

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a precizat, marți, într-o conferință de presă, că una dintre prioritățile mandatului său vizează activitatea de transplant din România, pe care vrea să o revigoreze și dezvolte.

„Una din priorităţile acestui mandat în Ministerul Sănătății este de a revigora şi de a dezvolta şi mai mult activitatea de transplant din România. De asemenea, vreau să încurajez profesioniştii din domeniu de la toate nivelurile în a relua şi a continua această activitatea atât de importantă pentru România. Suntem în Europa şi trebuie să aducem activitatea de transplant la un nivel european, cu care să ne mândrim”, spune Costache.

Ministrul Sănătății a vorbit și despre faptul că încrederea coordonatorilor de transplant trebuie recâștigată, întrucât mulți dintre ei „au abandonat” această activitate.

„Ştiu că am avut un moment acum câţiva ani când a existat un vârf de activitate, după care o scădere dramatică . Mi-a părut foarte rău să aud de la una dintre colegele mele de facultate că foarte mulţi coordonatori din transplant, profesionişti foarte buni, apreciaţi, au abandonat această activitate. Deci, trebuie să recâştigăm încrederea lor şi să ni-i aducem alături. Sunt foarte multe lucruri de organizat şi de discutat şi vă asigur că va fi o prioritate fără ca aceste cuvinte să fie nişte cuvinte goale”, a mai declarat Costache.

El a precizat și faptul că e necesară punerea unor baze pentru centre de prelevare în toate structurile mari, „care pot să facă acest lucru în condiţii de securitate”.

Costache a invocat exemplul Bulgariei în speța bunelor practice din domeniul medical: „Bulgaria este un exemplu de bune practici în domeniul medical, este o ţară unde sistemul sanitar a fost foarte dinamic şi a ştiut să reacţioneze la provocările din sistem şi sunt înaintea noastră în multe domenii”, afirmă ministrul Sănătății.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.