Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Urmaşul lui Dragnea intră 'în pâine': Discuţii cu liderii de grup, planuri cu privire la votul electronic

Inquam Photos / Octav Ganea
Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu, urmaşul lui Liviu Dragnea la şefia Camerei Deputaţilor, îşi începe activitatea în forţă. Luni, acesta se întâlneşte cu liderii grupurilor politice din Camera Deputaţilor.

Liderii de grup din Camera Deputaţilor sunt Alfred Simonis (PSD), Raluca Turcan (PNL), Cristina Prună (USR), Attila Korodi (UDMR), Victor Ponta (Pro Europa), Varujan Vosganian (ALDE), Eugen Tomac (PMP), Varujan Pambuccian (Minorităţi).

Potrivit unor surse politice, discuţiile dintre liderii de grup din parlament vizează inclusiv introducerea votului electronic. În prezent, în Parlament există două proiecte pe această temă. Acesta ar putea fi unite, în urma unei negocieri, iar noul proiect să fie susţinut de toate grupurile parlamentare.

Primul proiect aparţine USR și care vizează extinderea posibilității de a vota de la distanță și pentru românii din țară, iar un al doilea proiect aparținând PNL, care propune și introducerea votului electronic, dar care limitează această opțiune exclusiv pentru românii cu domiciliul sau reședința în străinătate. Ambele proiecte au fost înregistrate la Parlament anul trecut și au fost respinse de Senat, prima cameră sesizată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.