DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Urmează cea mai mare CONCEDIERE din acest an: Aproape 1.000 de salariați vor deveni șomeri, anunță Guvernul

Agerpres
someri somaj

Complexul Energetic Hunedoara, unul din cei mai mari producători de energie din ţară, va concedia 920 de persoane, în două etape, începând cu 1 noiembrie, de la minele Lonea şi Lupeni, ce urmează să fie închise, potrivit unui proiect de Hotărâre publicat în dezbatere de Ministerul Energiei, acţionarul majoritar al companiei.

”Planul de disponibilizare prevede a fi disponibilizate prin concediere colectivă în trimestrul IV anul 2018, un număr de 920 persoane în două etape. Astfel, la data de 1 noiembrie 2018 un număr de 70 persoane, iar la data de 31 decembrie 2018 un număr de 850 persoane. Planul de disponibilizare a fost supus aprobării conducerii executive şi neexecutive a societăţii precum şi acţionariatului societăţii”, se precizează în document.

Citește și: Atenție! Ce se întâmplă cu voucherele de vacanță după 8 luni

Termenul estimat al concedierii colective este luna decembrie.

”Prin proiectul de act normativ se propune aprobarea sumei de 258.000 lei din bugetul asigurărilor pentru somaj pe anul 2018 ce se va aloca pentru plata venitului lunar de completare persoanelor disponibilizate de Societatea de Complexul Energetic Hunedoara S.A., în sensul prevederilor art. 2 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 36/2013 privind aplicarea în perioada 2013-2018 a unor măsuri de protecţie socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate în baza planurilor de disponibilizare”, arată documentul citat.

Citește și: Sumă colosală! Cât valorează un bun care a aparținut celebrei Marilyn Monroe

Pentru acest an, potrivit planului de închidere, societatea îşi reduce activitatea şi este pusă în situaţia desfiinţării locurilor de muncă aferente, prin concedieri colective cu măsuri de protecţie socială.

”Această măsură a fost luată pentru a putea asigura desfăşurarea în condiţii normale a procesului de închidere a unităţilor miniere necompetitive, a securităţii şi sănătăţii în muncă a salariaţilor, precum şi asigurarea măsurilor de protecţie socială a persoanelor disponibilizate”, mai arată nota de fundamentare.

Citește și: Lovitură grea pentru cei care au cumpărat mai multe mașini second-hand! Ce se va întâmpla

CE Hunedoara estimează pierderi de 291,02 milioane lei în acest an, cu 62% mai mici faţă de cele raportate anul trecut, la venituri totale de 453,39 milioane lei, potrivit proiecţiei de buget pentru acest an.

Cheltuielile totale bugetate pentru acest an sunt în sumă de 744,41 milioane lei.

Citește și: Mega Image a dat lovitura! Ce magazine a preluat retailerul

Complexul Energetic Hunedoara şi-a planificat investiţii de 108,05 milioane lei în acest an, scrie news.ro.

Compania estimează pentru sfârşitul anului plăţi restante de 833,32 milioane lei şi creanţe restante de 145 milioane lei.

Citește și: Atenție! Ce se întâmplă cu voucherele de vacanță după 8 luni

Cu sediul la Petroşani, în judeţul Hunedoara, CE Hunedoara deţine o cotă de piaţă de aproximativ 5% din producţia de energie electrică din România şi are circa 4.400 de angajaţi. Compania eeste cel mai mare producător de energie electrică din partea de nord-vest a ţării.

CE Hunedoara a fost constituită în 2012 cu activele deţinute anterior de către alte întreprinderi deţinute de stat, aflate în situaţie de insolvenţă şi lichidate (Electrocentrale Paroşeni şi Electrocentrale Deva, precum şi, într-o fază ulterioară, Compania Naţională a Huilei SA. Petroşani). Aceasta a înregistrat pierderi începând cu anul 2013, iar în ianuarie 2016 a intrat în procedura oficială de insolvenţă în temeiul legislaţiei române. Între timp, procedura de insolvenţă a fost suspendată până la soluţionarea unei căi de atac formulate de către sindicate în faţa unei instanţe regionale din România.

Citește și: Sumă colosală! Cât valorează un bun care a aparținut celebrei Marilyn Monroe .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.