Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Urșii din România au ajuns să spargă case și să dea pe gât toată băutura găsită: 'A băut totul. M-a lăsat fără vodcă, whisky, fără șampanie'

bzb.ro
urs casa

La o zi după ce s-a întors la București de la casa de vacanță, medicul Felix Popescu, în vârstă de 49 de ani, a primit un telefon: Cineva intrase în casa lui de vacanță și cel mai probabil, acel „cineva” era un urs, scrie kathimerini.gr, citat de Rador.

Potrivit celor relatate de chirurgul în vârstă de 49 de ani, ursul a provocat pagube de aproximativ 10.000 de euro în locuința sa. Dincolo de daunele materiale, însă, ursul invadator a mâncat și a băut... tot ce a găsit.

„A băut totul. M-a lăsat fără vodcă, fără whisky, fără șampanie. S-a distrat pe cinste la mine acasă”, spune medicul Popescu.

Se estimează că în România trăiesc în prezent 8.000 de urși bruni, mai mult decât în orice altă țară din Europa, iar acești urși sunt, potrivit Financial Times, „celebri” pentru activitatea lor de a scormoni prin coșurile de gunoi, de a urmări schiorii pe piste și de a da năvală în case.

În ultimii șapte ani, 14 persoane au fost ucise și 154 au fost atacate de urși, potrivit datelor Ministerului Mediului din România.

Între timp, în ultimii doi ani, statul român a plătit despăgubiri în jur de 2,5 milioane de euro pentru pagubele produse de urși, potrivit aceluiași minister.

Relația românilor cu acest mare mamifer, care este o specie protejată conform legislației UE, devine așadar din ce în ce mai dificilă, iar în acest context sunt acum din ce în ce mai multe voci care cer o creștere a cotelor de vânătoare pentru a crește astfel numărul de urși permis să intre în fiecare an în bătaia puștii vânătorilor.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.