Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Urs lovit de o mașină lăsat să agonizeze 12 ore: a încercat să fugă în pădure, dar a fost în cele din urmă eutanasiat - VIDEO

stirileprotv.ro
urs brun

Un urs de cateva sute de kilograme a fost lovit de o masina ieri noapte în județul Cluj. Animalul nu a murit, a fost lasat sa zaca pe margine soselei pana dimineata, iar mai apoi, grav ranit, a incercat sa se tarasca spre o padure, insa a inaintat abia 100 metri. In cele din urma, dupa 12 ore, a fost eutanasiat, informează publicația DEJEANUL.RO.

Soferul a oprit abia dupa ce a intrat in localitatea Fizesu Gherlii din județul Cluj, iar animalul nu a ramas pe sosea. A zacut pana in aceasta dimineata la ora 6 in santul de pe marginea drumului, atunci cand un sofer a sunat la 112 si a anuntat ca in apropierea soselei este un urs ranit.

"La data de 18 iunie, în jurul orei 06,00, poliţiştii din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Gherla au fost sesizaţi de către un tânăr de 25 de ani, din municipiul Gherla, cu privire la faptul că, în jurul orei 00,30, în timp ce se deplasa pe DJ 109 C, din direcţia Ţaga spre Gherla, în afara localităţii Fizeşu Gherlii, a fost implicat într-un eveniment rutier şi a acroşat un urs, care se afla pe partea carosabilă. Subliniem, aşadar, faptul că sesizarea poliţiei pentru a interveni a fost efectuată în cursul dimineţii, în jurul orei 06,00, de către conducătorul autoturismului implicat în incidentul rutier", se arată într-o informare a IPJ Cluj, citată de Agerpres.

Pana cand au ajuns autoritatile la fata locului, animalul a incercat sa se retraga spre o padure, dar a reusit sa se tarasca abia aproximativ 100 de metri, fiind grav ranit. Au mai trecut doua ore pana cand au fost anuntati si medicii veterinari din cadrul DSV Cluj, iar cand acestia au ajuns la fata locului, era trecut deja de ora 10. Abia atunci starea animalului a fost evaluata si a fost sedat, astfel incat sa nu mai sufere. S-a constatat ca ranile pe care le avea erau mult prea grave pentru a mai putea fi salvat, astfel ca a fost eutanasiat si transportat la USAMV Cluj pentru necropsie.

"La faţa locului s-au deplasat poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Gherla şi cei din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar-Veterinare Cluj, reprezentanţi ai Gărzii Forestiere Cluj, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj, reprezentaţii Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Cluj, dar şi ai autorităţilor locale publice. S-a procedat la sedarea animalului în vederea evaluării stării de sănătate, stabilindu-se faptul că leziunile suferite sunt incompatibile cu viaţa, fiind transportat la USAMV în vedere eutanasierii şi efectuării necropsiei", mai arată IPJ Cluj.

Localnicii spun ca prezenta ursilor in zona, in ultima vreme, nu mai este un lucru iesit din comun si ca acestia dau des tarcoale la stupii din gospodariile lor.

Vezi și: Ministrul Mediului vrea să-i împuște legal pe urșii agresivi: 'Viaţa umană trebuie protejată' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.