Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Urșii au invadat zonele locuite: peste 200 de intervenții într-un an/ Ministrul Mediului anunță măsuri pentru protejarea oamenilor

Facebook
urs ursi

Ministrul Mediului Tanczos Barna a anunțat că în ultimul an, după intrarea în vigoare a ordonanței care a reglementat intervenția împotriva urșilor periculoși, au avut loc peste 200 de astfel de acțiuni, iar cele mai multe au constat în alungarea animalelor.

„În ultima perioadă a crescut numărul atacurilor de urși, care reprezintă o amenințare din ce în ce mai mare pentru locuitorii și culturile agricole din multe localități”, susține ministrul Mediului, într-o postare pe Facebook.

Acesta spune că a trecut un an de la intrarea în vigoare a ordonanței de urgență, prin care a fost reglementată intervenția imediată împotriva urșilor periculoși pentru a proteja viața umană.

„Au avut loc peste 200 de intervenții, marea majoritate constând în alungarea ursului. Ministerul Mediului a plătit săptămâna aceasta primăriilor peste 1.200.000 de lei compensații pentru a acoperi costurile cu permanența și intervenția. De la începutul lunii iulie este în vigoare și legea care a extins intervenția imediată împotriva urșilor periculoși și în extravilanul localităților”, a adăugat Tanczos Barna.

Acesta precizează că protecția oamenilor este prioritatea ministerului, de accea va fi simplificată procedura pentru acordarea derogărilor de intervenție în cazurile în care viața umană este în pericol.

El a mai anunțat că până în primăvară se va finaliza recensământul populației de urși, pe baza căruia se va putea îmbunătăți gestionarea populației.

„Ajutăm fermierii cu garduri electrice și pedepsim pe cei care încalcă legea. Înăsprim pedepsele pentru hrănirea urșilor și pregătim pedepse mai dure, inclusiv confiscarea, pentru cei care intră neautorizat cu motociclete, ATV-uri, sănii cu motor, autoturisme sau alte tipuri de autovehicule, pe suprafața ariilor naturale protejate, în afara drumurilor publice, a drumurilor forestiere pe care accesul nu este interzis prin semne sau bariere și a terenurilor special amenajate și semnalizate în acest scop”, a transmis ministrul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.