Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ursul panda roșu care a evadat dintr-o grădină zoologică din Irlanda de Nord a fost găsit

https://www.theguardian.com
Panda roșu

Un panda roşu, animal dintr-o specie pe cale de dispariţie, care evadase de la Grădina Zoologică din Belfast, a fost găsit, urmând să fie returnat grădinii zoologice luni, în urma unei căutări efectuate de poliţia din Irlanda de Nord, informează DPA, informează Agerpres.

"Suntem bucuroşi să anunţăm că exemplarul de panda roşu care dispăruse a fost localizat şi va fi returnat la casa sa de la Grădina Zoologică din Belfast. Mulţumim tuturor pentru ajutor!" a indicat Zoo Belfast.

Poliţia din Irlanda de Nord (PSNI) a cerut publicului să ajute la căutarea animalului, care "decisese îşi ia o vacanţă surpriză" de la grădina zoologică duminică.

Citește și:  Donad Trump se războiește din nou cu presa americană: ultimele ținte sunt doi jurnaliști de la Fox News

În solicitare, PSNI avertizase de asemenea publicul să nu se apropie de acest panda nocturn, puţin mai mare decât o pisică domestică, deoarece "deşi aceste animale nu sunt agresive prin natura lor, ele se pot apăra atunci când sunt încolţite".

Grădina zoologică din Belfast adăposteşte cel puţin patru panda roşii. În luna noiembrie, responsabilii săi au anunţat naşterea a doi pui gemeni.

Cunoscut şi sub numele de "vulpea de foc" sau "ursul pisică", acest mamifer, în pericol de dispariţie, trăieşte la poalele masivului Himalaya şi se hrăneşte în principal cu bambus.

Citește și: Evadare SPECTACULOASĂ din fața unui tribunmal în Franța: Un comando înarmat a eliberat un deținut. S-au tras focuri de armă

Numărul de panda roşii care trăiesc în sălbăticie a scăzut rapid din cauza pierderii habitatului, dar şi a braconajului, fiind vânaţi pentru blana lor.

Potrivit organizaţiei World Wildlife Fund, cu sediul la Washington, în sălbăticie trăiesc în prezent mai puţin de 10.000 de exemplare de panda roşu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.