Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ursul românesc cucerește Estonia!

Ursuleț
Cu nota folclorului autentic românesc, comunitatea vorbitorilor de limbă română din Estonia, au adus în rândurile estonienilor, frumuseațea tradițiilor de iarnă. Aceasta a fost posibil datorită Festivalului ”HAKKAME SANTIMA”, organizat al treilea an consecutiv de EESTI FOLKLOORINÕUKOGU (Consiliul Folclorului Estonian).
Între șapte și zece noiembrie, grupul nostru a prezentat Dansul Caprei și Dansul Ursului, au cântat colinde în Varbola, Județul Rapla și în orașul Tartu din Estonia.

Alături de grupurile Maatasa, Väike-Hellero, udmurdi Jumšan Gur, Narvast Suprjadki am participat la un spectacol muzical televizat, care a fost prezentat în sala Muzeului Național Estonian. Iar a doua zi, după lăsarea serii, ceata noastră a luat parte la parada măștilor, în centrul orașului Tartu. Mai spre noapte au colindat prin cafenelele din centru urând oamenilor prosperitate în anul ce vine.

De menționat că soții unor conaționali de ai noștri, estonieni de origine, și-au însoțit soții și au susținut spectacolul nostru. Raeli FLOREA și Alar VARES au interpretat melodii românești și au vorbit estonienilor despre tradițiile noastre de iarnă.  (sursa:rgnpress.ro)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.