Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USB vrea renumărarea voturilor la Sectorul 1: 'Sunt îndoieli'

romaniatv.net
clotilde armand

Simpla apariţie a unei îndoieli asupra corectitudinii procesului de numărare a voturilor aruncă o lumină negativă asupra imaginii ţării, a declarat, luni, candidatul Uniunii Salvaţi Bucureştiul la Primăria sectorului 1, Clotilde Armand, care şi-a exprimat totodată convingerea că Biroul Electoral Central îşi va îndeplini atribuţiile.

 

"Le sunt profund recunoscătoare celor care s-au mobilizat pentru a ne susţine şi care mi-au transmis mesajele lor. Cele mai multe dintre aceste mesaje conţin comentarii cu privire la răsturnarea scorului în favoarea domnului Dan Tudorache în timpul nopţii, după ce rezultatele parţiale anunţate de BEC la ora 24,00 erau în favoarea candidaturii mele. Această răsturnare de situaţie aruncă o îndoială asupra corectitudinii procesului de numărare şi înregistrare a voturilor în secţiile de votare. Simpla apariţie a unei asemenea îndoieli, după 26 de ani de la demararea procesului democratic în România, aruncă o lumină negativă asupra imaginii ţării. Sunt convinsă că Biroul Electoral Central îşi va îndeplini atribuţiile. Cred că în România anului 2016 sunt depăşite metodele de presiune şi fraudare electorală", a scris ea, pe Facebook.

 

Liderul USB, Nicuşor Dan, a susţinut anterior că în secţiile de votare în care Uniunea a avut observatori Clotilde Armand a câştigat, dar a pierdut în celelalte.

 

"Câteva numere, fără comentarii. În sectorul 1 au fost 163 de secţii. Am avut delegaţi în 126 de secţii. În ele Clotilde Armand a câştigat cu 76 de voturi (medie 0,6 voturi/secţie pentru noi). Nu am avut delegaţi în 36 de secţii. În acestea PSD a câştigat cu 1.755 de voturi (medie 46 voturi/secţie în defavoarea noastră)", a scris Nicuşor Dan, pe Facebook.

 

Clotilde Armand a precizat, luni dimineaţa, că USB nu a avut observatori în toate secţiile de votare din sectorul 1 şi că ea nu a putut să intre în două dintre secţii, unde însă numărătoarea voturilor era deja pe sfârşite.

 

"Azi-noapte, nu a fost uşor să intrăm în secţiile de vot, nu avem observatori în toate secţiile de vot, am acoperit mai mult, probabil, alte sectoare. Mai puţin sectorul 1. Ne-am gândit că în sectorul 1 e mai civilizat. A fost, se poate, o greşeală. Toţi candidaţii care au dreptul să se ducă în secţii de votare erau deja acolo, la numărat. Sergiu Moroianu şi cu mine eram singurii candidaţi care nu erau alocaţi, totuşi ne-am dus în timpul nopţii. Am reuşit până la urmă să intrăm în secţiile de votare unde ne-am dus. (...) De fapt au fost două secţii unde nu am putut să intrăm, dintre care una care nu avea observator pentru noi. Dar era târziu, era numărarea spre sfârşit. Am cerut peste tot să renumărăm", a susţinut ea, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.