Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR a făcut calculele: cât a crescut numărul bugetarilor în ultimii 4 ani

grafic crestere

Deputatul USR, Claudiu Năsui, a făcut o analiză a sistemului bugetar și arată că în ultimi 4 ani numărul angajaților la stat a crescut cu 62.916 oameni, iar creșterea veniturilor în ultimii 4 ani este de 79%. Năsui consideră că mulți dintre bugetari sunt, de fapt, parte a activului de partid și fiecare partid aflat la guvernare are interesul să mențină situația actuală pentru a-și plăti oamenii.

Citește și: Marcel Vela lămurește controversele din spațiul public: românii pot merge la țară să-și lucreze pământurile

”Cu cât a crescut numărul de angajați la stat în ultimii 4 ani?

Ieri vedeam cum a evoluat salariul mediu la stat față de salariul mediu în privat, dar pentru a explica creșterea semnificativă a cheltuielilor de personal ale statului, să ne uităm și pe numărul angajaților la stat.

În ultimii 4 ani, numărul angajaților la stat a tot crescut. Dacă în ianuarie 2016 statul avea 1.183.424 de bugetari, în februarie 2020 am ajuns la 1.246.340 bugetari. Adică o creștere cu 62.916 de persoane.

Angajații la stat nu sunt doar mai bine plătiți decât cei din privat, dar sunt și în continuă creștere. Toate sloganele despre eficientizarea statului, restructurări sau alte asemenea mesaje au fost doar lozinci. Chiar și PNL în perioada cât nu a fost la guvernare a susținut că numărul bugetarilor este prea mare raportat la ce poate suporta economia. Cu toate acestea, în doar patru luni de guvernare, PNL a mai adăugat încă 10.551 de bugetari (la 3 luni erau 5.283, la 4 luni numărul dublându-se).

Fiecare partid care a fost la guvernare a încercat să-și aducă propriul activ de partid în structurile de stat și le-a lăsat acolo. Mai țineți minte la Cluj când doi lideri ai filialei TNL au fost prinși distribuind flyere mincinoase la adresa USR în timpul campaniei electorale? Știți cine erau cei doi? Doi angajați în diverse structuri de stat. Angajați care răspund ierarhic angajatorului lor politic.

Asta ca să știm de ce numărul de angajați la stat a tot crescut, de ce salariul lor mediu a tot crescut peste cel de la privat și de ce cheltuielile de personal ale statului român au crescut cu peste 79% în doar patru ani. Lucrurile nu se vor schimba până când nu avem reforme reale în politică. Ne trebuie o clasă politică al cărui unic scop să nu fie salarizarea activului de partid la stat.”, scrie Claudiu Năsui.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.