Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR acuză că de când este premier Ciolacu pensia specială medie a crescut de 105 ori mai mult ca cea normală

Inquam Photos / Octav Ganea
pensii speciale

Deputatul USR Claudiu Năsui atrage atenţia asupra faptului că în ultimele patru luni pensia specială medie a crescut de 105 ori mai mult ca pensia medie normală.

„De când s-a instalat Guvernul Ciolacu, pensia specială medie a crescut de 105 ori mai mult ca pensia medie normală. Ăsta e sistemul pe două viteze al pensiilor speciale. Sistemul pe care promitea domnul Ciolacu că îl reformează de urgenţă prin convocarea unei sesiuni extraordinare a parlamentului în vară. Dar PSD şi PNL erau plecaţi în vacanţă, aşa că a lăsat-o pe toamnă. Între timp, pensia medie normală a crescut cu 2 lei, cea specială cu 211 lei", scrie fostul ministru al Economiei, joi, pe Facebook.

Mai exact, în luna iunie, pensia medie contributivă avea o valoare de 2.006 lei/lună, în timp ce pensia medie specială era de 14.631 lei/lună. În luna septembrie, pensia medie contributivă a ajuns la 2.008 lei/lună, iar cea specială la 14.842 lei/lună.

Deputatul USR critică noile modificări aduse la legea pensiilor speciale prin care vârsta de pensionare pentru magistraţi va ajunge la 60 de ani abia în 2063.

„Marea reformă a domnului Ciolacu se finalizează când va avea 94 de ani. Şi culmea e că tot speciali rămân şi se vor pensiona mai devreme ca românii obişnuiţi. Cireaşa de pe tort? În timp ce ni se spune că pensiile speciale garantează independenţa magistraţilor, Agenţia Naţională de Integritate anunţă că o judecătoare are o avere nejustificată de 6 milioane de euro. Concluzia: se va bucura de pensie specială de peste 10 ori mai mare ca pensia normală", menţionează Năsui.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.