Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nervii explodează în Parlament: USR acuză PSD și PNL că blochează audierea lui Bode pe tema Schengen

Inquam Photos / George Calin
Lucian Bode

Liderii USR afirmă că PSD și PNL fac scut în jurul ministrului de Interne Lucian Bode și blochează dezbaterea moțiunii depuse de USR și Forța Dreptei împotriva sa, după eșecului aderării României la Schengen. Moțiunea depusă luni de USR și Forța Dreptei trebuia dezbătută în maximum 6 zile de la depunere, iar, conform cutumei, dacă a șasea zi era în weekend, moțiunea se dezbătea luni. PSD și PNL au invocat însă chestiuni procedurale pentru a amâna audierea ministrului în Parlament, potrivit unui comunicat de presă.

„Astăzi (marți - n.r.), în Biroul Permanent, moțiunea simplă depusă de USR și Forța Dreptei împotriva ministrului de Interne a fost blocată pe motive absurde. PSD și PNL au solicitat aviz de la Comisia de Externe și de la Ministerul de Externe pentru a putea dezbate moțiunea. Mai mult, termenul pentru aviz a fost prelungit până la data în care Parlamentul se pregătește de vacanța parlamentară, incălcând regulamentul care spune că moțiunea simplă trebuie dezbătută în 6 zile. Tot efortul PSD și PNL, pentru ca Lucian Bode să aibă sărbători liniștite. Două partide care fac scut în fața celui care a îngropat visul românilor de a intra în Schengen”, a declarat Ionuț Moșteanu, liderul de grup al deputaților USR:

Liderii USR arată că nu este prima dată când PSD și PNL „apelează la tertipuri procedurale pentru a bloca o moțiune”.

„În trecut, au investigat autenticitatea grafologică a semnăturilor depuse de parlamentarii USR la moțiunea de cenzură. Este doar o metodă de a trage de timp”, se menționează în finalul comunicatului.

„Nu ar fi prima moțiune”, spunea vineri ministrul de Interne, Lucian Bode, despre intenția Opoziției de a depune moțiune împotriva sa. El afirma că „structurile MAI și-au făcut datoria” pentru aderarea României la spațiul Schengen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.