Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR, atac EXPLOZIV la adresa Guvernului: PNL și PSD au făcut un joc iresponsabil! Au jucat ruleta rusească

www.facebook.com/Claudiu Nasui

Deputatul USR, Claudiu Năsui, susține că PNL și PSD au acționat complet iresponsabil și au angajat cheltuieli pe care economia României nu le poate susține. Năsui arată că deficitul bugetar va fi unul uriaș în 2020, iar efectele pe termen lung vor fi extrem de grave.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 104: 'Tot ce a apărut în presă sunt cretinisme'

”Deficitul explodează din nou. Cel mai mare rău nu ni-l face pandemia, ci politicienii iresponsabili care tot cresc cheltuielile statului din banii unei economii care nu mai rezistă.

Din 2017 cheltuielile statului au tot crescut în fiecare an, iar asta cu procente cu două cifre. A fost o explozie a cheltuielilor care a luat resurse din mediul privat și le-a dus la stat.

Deficitul era complet scăpat de sub control chiar din 2019, înainte de pandemie, darămite după. Și PNL și PSD au jucat un joc iresponsabil din care unicii pierzători sunt românii și economia țării. Fiecare a dublat alocațiile, dar, evident, pe guvernarea celuilalt. Alocațiile fiind un subiect care atrage atenția și în care toți par să ignore întrebarea fundamentală: „de unde bani?”

O să ni se zică că nimeni nu putea prevede pandemia. Așa este. Dar nimeni nu ne-a obligat să fim complet iresponsabili în anii în care am avut creștere economică și să facem deficite uriașe, când alte țări aveau excedent. Atunci când joci ruleta rusească, te aștepți la un moment dat să tragă revolverul. Cam asta s-a întâmplat cu România. Politicienii au jucat ruleta rusească cu economia. Un an le-a mers, încă unul, dar la un moment dat a venit pandemia și pică tot castelul de cărți.

La doar 6 luni din 2020, suntem deja la un deficit mai mult decât dublu față de momentul acesta din 2019, iar predicția este că acesta se va dubla încă o dată până la finele anului. Ne paște o estimare conservatoare de 91 de miliarde de lei, pe minus.

Ca să înțelegem cât de gravă e situația, cheltuielile sunt atât de mult mai mari decât veniturile, încât ne vom îndatora cu aproape o treime din cât avem nevoie pentru a putea face toate plățile anul acesta. Și aici e cuvântul cheie: îndatorare. Toate se plătesc. Dar nu anul acesta.

În condițiile acestea este imoral să vedem iarăși încă un miliard de lei în plus la infamul program de sifonat bani pentru partide: PNDL.

Soluția este aceeași pe care o repet de ani de zile: stabilizarea cheltuielilor statului astfel încât contribuabilii să nu mai fie nevoiți să plătească pentru aparatul de stat mamut și pentru mafiile de partid.

Pe lângă asta, trebuie să facem din România o economie care să încurajeze munca. Birocrația și taxele absurd de mari pe muncă (suntem liderii Europei la impozitarea pe salariile mici) ne fac să ne irosim potențialul. De aceea continuăm să debirocratizăm și să luptăm pentru reforme reale.

Dacă anii în care am fi putut avea creșteri economice ne-ar fi găsit cu excedent, acum economia României nu ar mai fi fost atât de puternic lovită de criza cu care ne confruntăm.

Măcar în ceasul din urmă guvernanții ar trebui să privească conservator și chibzuit felul în care cheltuiesc banul public. Sacul fără fund pe care ani de-a rândul l-au abuzat cei care s-au perindat pe la putere este acum descoperit, iar lucrurile sunt mai serioase decât anticipam.”, scrie Claudiu Năsui.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.