Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR contestă la CCR actul normativ prin care se modifică Legea privind finanţarea partidelor politice

usr uniunea salvati romania

USR va contesta la Curtea Constituţională actul normativ prin care se aduc modificări Legii 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, a anunţat, joi, deputatul USR Stelian Ion, într-o conferinţă de presă la Palatul Parlamentului. 

"Am decis să contestăm la Curtea Constituţională această lege. Ne-am apucat deja de redactarea obiecţiei de neconstituţionalitate. Vom invita toate partidele politice să se alăture demersului nostru pentru că aşa cum a fost modificată Legea finanţării partidelor politice, este foarte grav, ne întoarcem în timp, în perioada anului 2006 când finanţările se făceau discreţionar, se aduceau genţi cu bani la partid fără niciun control. (...) Iniţiatorii, e vorba de opt deputaţi şi senatori aparţinând minorităţilor naţionale au încercat doar eliminarea unui alineat dintr-un articol al legii. Senatul a respins această propunere dar în camera decizională, Camera Deputaţilor, deputaţii PSD au venit cu 99 de amendamente prin care s-a deturnat total legea de la ceea ce îşi propusese iniţial. Modificările sunt de substanţă, procedura este una interzisă de Constituţie şi vom ataca la CCR", a afirmat parlamentarul USR, potrivit agerpres.ro

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, cu 176 voturi 'pentru', 96 'împotriva' şi şapte abţineri, modificări la Legea 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale. 

Deputaţii au aprobat raportul Comisiei juridice care include mai multe amendamente propuse de PSD, printre care şi abrogarea prevederii referitoare la confiscarea contribuţiilor pentru campania electorala care nu respectă legea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.