Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR e alături de Andrei Năstase, primarul ales al Chişinăului, şi speră că justiţia moldovenească va demonstra că e independentă

usr uniunea salvati romania

Uniunea Salvaţi România ia poziţie în cazul invalidării mandatului lui Andrei Năstase, primarul ales al Chişinăului, reprezentanţii USR manifestându-şi speranţa că justiţia moldovenească va demonstra că este independentă şi nu ''un instrument al oligarhiei''. 

"Uniunea Salvaţi România este alături de Andrei Năstase, primarul ales al Chişinăului, şi speră că justiţia moldovenească va demonstra că este independentă şi nu un instrument al oligarhiei. Victoria lui Andrei Năstase, reprezentantul forţelor cu adevărat pro-europene, în faţa candidaţilor oligarhilor din Republica Moldova a reprezentat o lecţie de democraţie. În ciuda manipulărilor şi tacticilor de dezinformare, liderul Platformei Demnitate şi Adevăr a reuşit să mobilizeze oameni de bună credinţă să se implice civic împotriva abuzurilor anumitor conducători din Republica Moldova", se arată într-un comunicat transmis de USR. 

Deputatul USR Matei Dobrovie, membru în Comisia de politică externă, a precizat că există toate indiciile unei apropieri de ''autoritarism". 

"Teoretic, şi în Republica Moldova şi în România mai e democraţie, practic însă avem toate indiciile că ne apropiem de autoritarism. Votul nu mai e suficient în faţa unui asemenea asalt! E datoria noastră să ne apărăm democraţia şi în stradă", a declarat el. 

De asemenea, preşedintele USR, Dan Barna, într-o postare pe Facebook, a apreciat că invalidarea mandatului lui Andrei Năstase arată "ce se poate întâmpla atunci când corupţia este regula unui stat". 

"Invalidarea votului pentru învestirea lui Andrei Năstase la Primăria Chişinăului arată ce se poate întâmpla atunci când corupţia este regula unui stat. Decizia Judecătoriei Chişinău demonstrează că interesele oligarhilor nu ţin cont de procesele democratice şi pot fura votul cetăţenilor. Ce se întâmplă în aceste momente la Chişinău arată cât de aprigă este lupta pentru democraţie şi justiţie corectă atât în România, cât şi în Republica Moldova. Important este, însă, să aşteptăm motivarea completă a instanţei şi să avem încredere în decizia Curţii de Apel de la Chişinău care va rezolva contestaţia anunţată de primarul ales al capitalei moldovene. Rămânem alături de Andrei Năstase", a scris Barna. 

Instanţa nu a confirmat marţi seară legalitatea alegerilor locale anticipate din Chişinău pentru funcţia de primar general, desfăşurate în două tururi, pe 20 mai şi 3 iunie, iar în consecinţă mandatul lui Andrei Năstase, câştigătorul scrutinului, nu a fost validat, relatează presa de la Chişinău. 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.