Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR îi cere DEMISIA ministrului de Interne: 'A eșuat! Trebuie să plece. E nevoie numai de un om curajos'

facebook.com
Lucian Bode

USR cere din nou demisia ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode (PNL), apreciind că la conducerea instituţiei este nevoie de un "om curajos", care "să nu se lase condus de miliţienii din acest minister", a declarat luni purtătorul de cuvânt al formaţiunii, Ionuţ Moşteanu.

Într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Parlamentului, Moşteanu a menţionat că decizia a fost luată în cadrul Biroului Naţional al USR, de luni.

"Domnul Bode a eşuat şi îi cerem demisia pe această cale, din nou. Domnul Bode trebuie să plece. Este nevoie de un nou ministru de Interne, unul care să nu se lase condus de miliţienii din acest minister şi să fie curajos, să facă modificările de care este nevoie. Dacă are nevoie de modificări legislative din nou - aici suntem. Însă nu e nevoie de modificări legislative, e nevoie numai de un om curajos, care să lupte cu sistemul ăla învechit, într-adevăr, nu un consultant, un observator, care să ne spună după un an de zile că, da, lucrurile sunt complicate în acel minister. Asta ştim cu toţii. E nevoie de soluţii - cerem demisia ministrului Bode", a precizat Moşteanu, relatează Agerpres.

Vezi și: Ministrul de Interne anunță CONTROALE în toate IPJ-urile: 'Pădure fără uscături nu se poate. Dar trebuie să învățăm să ne asumăm responsabilități'

Liderul deputaţilor USR a apreciat că Ministerul Afacerilor Interne este "în degringoladă" şi a subliniat că Lucian Bode se află de mai mult de un an la conducerea instituţiei.

"Astăzi a ieşit să ne spună că lucrurile merg rău şi are o grea moştenire. Mulţumim, asta ştim şi noi. Observăm că poliţiştii nu sunt în stare să aplice legea, nu sunt în stare să ne protejeze - poliţiştii şi instituţiile de forţă. Vedem că orice manifestant nervos poate să intre într-o instituţie a statului, iar poliţiştilor, jandarmilor le tremură genunchii atunci când văd 20-30 de oameni nervoşi. Vedem oameni care fac de râs această uniformă şi asta trebuie să înceteze. Pentru asta am fi avut nevoie, ca în momentul acesta, după un an de mandat, să avem noi, ca ţară, un ministru de Interne care să vină cu soluţii clare, ferme, soluţii care să redea prestigiul acestei uniforme a poliţistului, să redea încredere pentru fiecare român că instituţiile statului îl pot proteja", a spus reprezentantul USR.

Vezi și: Lucian Bode, șocat de imaginea în care polițistul ar fi verificat starea Raisei cu piciorul: 'O astfel de imaginea nu poate fi înțeleasă' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.