Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR îl atacă pe Rafila: 'SRI conduce de astăzi și Casa Naţională de Asigurări de Sănătate'

Inquam Photos / Octav Ganea
CNAS

Deputatul USR Emanuel Ungureanu, vicepreședinte al Comisiei pentru Sănătate, susține că „SRI conduce de astăzi și Casa Naţională de Asigurări de Sănătate”, prin numirea fostului general SRI Cristian Georgică Celea.

„Acum câteva minute, Rafila l-a impus la Casa Națională de Asigurări pe fostul general SRI Cristian Georgică Celea. Ce legătură are un general SRI cu sistemul sanitar? Niciuna. Dar SRI a fost întotdeauna interesat să controleze miliardele de euro din Sănătate”, spune Emanuel Ungureanu.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu mai afirmă că fostul general SRI Cristian Georgică Celea „a fost băgat” inițial în Consiliul de Administrație al CNAS de către Nicolae Ciucă și „acum Alexandru Rafila l-a impus șef peste 10 miliarde de euro”.

„Cam asta este reforma PSD-PNL în Sănătate, reșaparea unor securiști în fruntea celui mai nereformat sistem din România, cel medical!”, conchide Emanuel Ungureanu.

Cristian Georgică Celea este general de brigadă cu o stea, a activat în SRI și a fost trecut în rezervă de Traian Băsescu, prin decretul 317 din 16 martie 2006. A fost șef al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) între 2003 și 2005, fiind numit de Adrian Năstase. Unele surse îl prezintă și drept fostul oftalmolog al președintelui Ion Iliescu, potrivit Libertatea. În momentul detașării la CNAS, avea experiență de circa 10 ani la SRI, unde a fost și comandant al Spitalului SRI Agrippa Ionescu. Generalul Celea este consilierul onorific al ministrului Rafila.

Numirea în funcția de președinte al CNAS o face prim-ministrul, nu ministrul sănătății.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.