Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR îl cheamă pe ministrul Economiei Florin Spătaru la 'Ora Guvernului' la Senat

News.ro
Florin Spataru

Senatorii USR au depus o solicitare la Biroul permanent prin care îl convoacă pe ministrul Economiei Florin Spătaru la „Ora Guvernului” să explice „cum au fost acordate sute de milioane de euro unor companii de apartament”, anunță news.ro.

Senatorii USR îi cer ministrului Spătaru să clarifice schema de ajutor de stat pentru industria prelucrătoare în care opt firme cu număr total de 14 angajaţi şi cifre de afaceri derizorii au primit finanţări de 300 de milioane de euro, arată comunicatul de presă al partidului.

Florin Spătaru este chemat să explice rezultatele dezastruoase ale companiilor de stat din subordine

De asemenea, Florin Spătaru este chemat să explice rezultatele dezastruoase ale companiilor de stat din subordine şi de ce, în acest context, menţine mandate interimare în Consiliile de Administraţie, ceea ce împiedică asumarea unor obiective economice de către management, dar perpetuează presiunea şi controlul politic.

„Cum poţi să dai unor firme cu cifră de afaceri de câteva mii de lei şi zero angajaţi să implementeze proiecte de zeci de milioane de euro? Ce garanţii ai că ştiu ce să facă cu banii? De ce companiile de stat au încă rezultate dezastruoase şi se menţin interimatele în cadrul CA-urilor? De ce companiile din apărare, sunt tot neperformante deşi anul trecut li s-au şters datorii de aproape 2 miliarde de lei? De ce, cu un război la graniţă, companiile din industria de armament, în loc să duduie, lucrează te-miri-ce? Economia românească trebuie să producă în folosul României, nu să fie simplă fabrică de sinecuri pentru PSD şi PNL”, a afirmat liderul de grup al senatorilor USR Radu Mihail, conform sursei citate.

Cererea USR este făcută pentru prima dată disponibilă la „Ora Guvernului”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.