Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR îndeamnă cetățenii din Moldova să meargă la vot pentru a-și scoate țara din 'capcana Moscovei şi de sub jugul corupţiei'

alegeri moldova vot

USR consideră că cetăţenii Republicii Moldova au din nou şansa de a alege duminică dacă vor o ţară europeană sau "una prinsă în capcana Moscovei şi sub jugul corupţiei", potrivit agerpres.ro.

Citeste si Doi dintre copiii lui El Chapo, inculpați în SUA pentru trafic de droguri - Cei doi s-ar ascunde în Mexic

USR a lansat sâmbătă un îndemn public pentru toţi cetăţenii Republicii Moldova, care pot şi trebuie să lupte pentru ţara lor, apelând la cea mai simplă ilustrare a oricărei democraţii: votul.

"Este esenţial, totodată, ca cetăţenii moldoveni care lucrează sau studiază în România să meargă pe 24 februarie în Republica Moldova, pentru a nu permite autorităţilor de la Chişinău să saboteze din nou votul celor din afara graniţelor şi să încalce, încă o dată, dorinţa diasporei moldoveneşti", scrie liderul USR, Dan Barna, într-o postare pe pagina de Facebook.

USR îndeamnă cetăţenii din Republica Moldova să nu se lase intimidaţi de propagandă. "Nu vă lăsaţi intimidaţi de propagandă, dezinformare şi minciuni. Mergeţi la vot şi arătaţi care este adevărata valoare a unei gândiri democratice şi europene", mai scrie Dan Barna.

Cetăţenii din Republica Moldova vor alege duminică, pentru un mandat de patru ani, 101 deputaţi în Parlamentul unicameral de la Chişinău.

Pentru prima dată, scrutinul se va desfăşura în baza unui sistem mixt - proporţional şi majoritar - într-o circumscripţie naţională şi în circumscripţii uninominale.

În circumscripţia naţională se aleg 50 de deputaţi în baza votului reprezentării proporţionale.

În circumscripţiile uninominale se aleg 51 de deputaţi în baza votului majoritar, câte unul de la fiecare circumscripţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.