Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR, între Mircea Kivu și Matei Păun

mircea kivu matei paun

USR a fost numit de către unii analiști drept PPDD-ul intelectualilor. Nicușor Dan a reușit să creeze imaginea unui ”vehicul politic” atrăgător. Partidul oamenilor noi care vor o altfel de politică. Imaginea USR a fost cea a ”sfinților din politică” cei buni care se luptă cu răii - partidele din establishment. Anti-sistem versus sistem. Deși au fost destule semne de întrebare care vizau activitatea lui Nicușor Dan în fruntea ONG-ului Salvați Bucureștiul, deși în 2007 liderul USR susținea referendumul de demitere al Președintelui Băsescu, în ciuda deciziei CCR care spunea că nu s-au constatat încălcări ale Constituției, deși au fost poziționări cel puțin ciudate între anii 2007-2015, Nicușor Dan a reușit să pară, pentru unii, noul Mesia al politicii românești.

Încep să apară din ce în ce mai multe pete pe imaginea USR. La început au apărut dezvăluiri despre finanțatorul și șeful de campanie, Matei Păun. Acestuia i s-a creionat în presă imaginea omului apropiat de ruși. Reprezentant al unei companii americane ce desfășura activități economice în Rusia la începutul anilor 90,  Păun vine și spune singur ce crede despre Rusia și Putin, într-un interviu acordat Sidoniei Bogdan.

Simpatia lui pentru Rusia se observă cel mai clar în următoarea frază:

”Nu-mi place aroganța lor, nu-mi place excepționalismul lor, asta nu-mi place în general. Ei pot avea o duritate și o cruzime asiatică, pe care o găsesc înspăimântătoare. Îmi place însă că au un romantism aparte.”

Acum, un nou scandal va aduce o pată pe obrazul USR. Deconspirarea lui Mircea Kivu. Acesta a fost colaborator al securității. Într-un text postat pe pagina personală de Facebook, acesta ne povestește cum a fost racolat și ce note informative a dat securității. Mircea Kivu este un excelent sociolog. În ultimii ani a fost un colaborator apropiat al lui Nicușor Dan, a fost unii dintre oamenii care s-au implicat activ în procesul de reformare a legislației electorale. Fără a-i nega competențele, fără a-i nega bunul simț cu care a pledat cauzele sale, trebuie să recunoaștem că dezvăluirile apărute aduc noi semne de suspiciune și vin să întărească teoria că USR este o creație de laborator .

Sunt prea multe lumini și umbre. Sunt prea multe semne de întrebare. Nicușor Dan, flancat de Matei Păun și Mircea Kivu nu seamănă deloc cu Albă ca Zăpada, așa cum s-a dorit să se lase impresia de-a lungul timpului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.