Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR-iștii au primit ORDIN de la centru să stea pe poziții: 'Nu ne vom da demisia până când premierul nu ne va elibera din funcție'

alianta 2020 usr plus

Subprefectul Radu Theodoru, secretarul de stat Radu Szekely și avocatul Marius Vulcan, consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al viceprim-ministrului Dan Barna sunt sibienii care vor fi afectați de demisiile miniștrilor USR PLUS, anunțate pentru începutul săptămânii viitoare.

O altă numire urma să se facă zilele următoare, e vorba de Eugen Vaida, președinte al Asociației Monumentum și al Federației Transylvanet, organizații cu preocupări în zona arhitecturii și urbanismului, care, conform surselor noastre urma să fie numit în cadrul Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO, având susținerea USR PLUS. Evident, această numire nu se va mai face, în aceste condiții.

Numai că situația este incertă, după ce useriștilor li s-a cerut să rămână pe poziții.

Sibianul Radu Szekely a fost numit oficial în funcția de secretar de stat la Ministerul Educației în februarie 2021, iar numele său fusese anunțat de alianța USR-PLUS în rândul propunerilor de secretari de stat încă din ianuarie. Fost consilier personal al fostului ministru PSD al Educației, Ecaterina Andronescu, numele său a fost vehiculat pentru a fi nominalizat la funcția de ministru în guvernele social-democrate, însă a fost respins, acuzat fiind de postări împotriva partidului. Este fondatorul Școlii Finlandeze de la Sibiu și are o experiență de peste 20 de ani în educație, din care 15 ani în sistemul de educație finlandez. Din 2007 este expert consultant al Comisiei Europene, în domeniul Educație și Cultură și în domeniul Tineret și Cercetare. ”Nouă ni s-a cerut să rămânem pe poziții, nu ne vom da demisia, până când într-un fel sau altul criza politică se va încheia sau până când premierul nu ne va elibera din funcție”, a declarat Radu Szekely pentru Turnul Sfatului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.