Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR nu mai vrea diplomați români tufă de Veneția la capitolul limbi străine: Îi obligă prin lege să cunoască minimum două limbi străine

sigla USR
USR

Senatorul USR Cristian Bordei a depus în Parlament un proiect de lege prin care propune ca membrii corpului diplomatic şi consular al României să ştie să vorbească cel puţin două limbi străine, dintre care una de circulaţie internaţională.

"Avem nevoie în acest corp de oameni bine pregătiţi, care să fie capabili să poarte un dialog de substanţă, fără intermediari, cu omologii lor din alte state. Prin acest proiect de lege doresc să corectez din acest punct de vedere lipsurile actualei legislaţii privind selecţia membrilor corpului diplomatic şi consular. Activitatea diplomatică nu se face cu orice limbă străină, iar multilingvismul este o politică asumată la nivelul instituţiilor Uniunii Europene", a declarat Cristian Bordei, secretar al Comisiei pentru politică externă din Senat, potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, iniţiativa legislativă modifică Legea nr. 269/2003 privind Statutul Corpului diplomatic şi consular al României şi "rezolvă o problemă semnalată încă din 2003", când Consiliul Legislativ a spus că este important ca diplomaţii români să cunoască o limbă de circulaţie internaţională, pentru a evita barierele lingvistice în activitatea lor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.