Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR nu vrea ca Lia Olguța Vasilescu să apără la TVR!

Facebook
Lia Olguța Vasilescu

Imaculatul Andrei Enescu, recent angajat în TVR din postura de membru în Consiliul de Administratiei al instituției din partea USR, este deranjat de una dintre emisiunile realizate la Studiourile Teritoriale. La ordinul partidului, Enescu, cu încălcarea legii de funcționare a SRTV, cere anchetarea coordonatorului Studioului TVR Craiova, după ce acesta a realizat un interviu cu primarului urbei, Lia Olguța Vasilescu. Socotind că emisiunea este una “propagandistică”, Enescu a sesizat comisia de Etică și Arbitraj. Evident, gestul este unul salutat și de către partidul care l-a propus în CA-ul SRTV, după modelul bine cunoscut, ce nu ne place, miroase urât.

Ce s-a întâmplat în emisiune? Tiberius Mușuroi a mers în biroul primarului pentru o retrospectivă a anului 2022, o emisiune în care moderatorul a abordat teme de interes public pentru craioveni. Fără să specifice ce l-a deranjat, Enescu a invocat că a urmărit emisiunea în urma unui “articol” publicat de către un ziar central, scris “la comandă”.

Ce și-ar fi dorit “deontologii”? Mușuroi să o atace pe Olguța Vasilescu pentru maniera în care promoveaza orasul. Sau, în ciuda evidențelor, să spună că Târgul de Crăciun de la Craiova a fost un fiasco, chiar dacă realitatea a atras mii de turisti zilnic?

De ce doar Mușuroi este ținta atacurilor în conditiile în care și la celelalte teritoriale au existat emisiuni retrospective cu edilii marilor orașe? Emil Boc a fost și el interviat de către moderatorii de la TVR Cluj, tot într/o emisiune de bilanț, la finalul lunii Decembrie. În timpul emisiunii de aproape o oră a vorbit neîntrerupt aproape 8 minute, iar moderatorul a avut doar 6 intervenții. Pentru USR, în această situație, totul este perfect.

Lucrurile sunt asemănătoare și în cazul emisiunii de la Tvr Timișoara, în care a fost prezent primarul orașului, Dominic Fritz, unde și-a prezentat activitatea anului 2022. Andrei Enescu, judecând cu o singură măsură, este enervat la culme doar de emisiunea în care a fost prezentă Lia Olguța Vasilescu.

Și pentru că ordinele se execută, Enescu se preface că nu cunoaște legea de funcționare a SRTV, încalca regulamentele și sesizează Comisia de Etică și Arbitraj….pentru conținutul unei emisiuni! Lucru extrem de grav! Pentru că un membru al Consiliului de Administrație al SRTV, conform legii, nu are dreptul să intervină în politica editorială a postului!

Și cum dreptatea și adevărul nu mai interesează pe nimeni în astfel de situații, Enescu face doar circ și încalcă legea în funcție de interesul partidului pe care îl reprezintă!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.