Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR PLUS Agigea a depus semnături în vederea unui referendum pentru demiterea primarului

USR PLUS

USR PLUS Agigea a depus vineri, la Prefectura Constanţa, 2.000 de semnături în vederea începerii procedurilor pentru organizarea unui referendum local de demitere a primarului social-democrat al localităţii, Maricel Cîrjaliu.

Preşedintele USR PLUS Agigea, Gabriel Ciobanu, a declarat vineri, după depunerea semnăturilor la Prefectura Constanţa, că după alegerile locale de anul trecut în Consiliul Local Agigea s-a format o majoritate din care fac parte şi consilierii USR PLUS şi a hotărât alegerea sa în funcţia de viceprimar, însă primarul localităţii nu a fost de acord cu această majoritate şi a blocat activitatea forului, ajungându-se şi la acţiuni în instanţă.

Gabriel Ciobau a precizat că procedura de strângere de semnături pentru un referendum în vederea demiterii primarului din Agigea a început în luna martie şi ele au fost depuse vineri la Instituţia Prefectului Constanţa, odată cu alte documente.

"Am înregistrat la Prefectură 2.000 de semnături. Următorul pas este validarea semnăturilor, după care se formează o comisie (...) care se va ocupa de organizarea referendumului. Nu avem un termen, ne dorim ca acest referendum să fie organizat cât mai repede", a spus Gabriel Ciobanu.

Totodată, preşedintele USR PLUS Agigea i-a solicitat demisia primarului localităţii, Maricel Cîrjaliu.

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, prezentă la Constanţa la depunerea semnăturilor pentru organizarea unui referendum de demitere a primarului din Agigea, şi-a exprimat convingerea că procedura iniţiată de USR PLUS Agigea se va finaliza cu succes.

"Îl felicit pe colegul nostru Gabriel Ciobanu pentru că a reuşit să arate că voinţa cetăţenilor contează şi să pună în mişcare o procedură democratică. Cred, cu convingere, că cetăţenii din Agigea au dreptul la dezvoltare, că oamenii au nevoie de un primar care într-adevăr să le apere interesele, nu de un primar care să se ocupe de afacerile personale cum este cazul în prezent cu actualul primar PSD. Am toată convingerea că această procedură va fi finalizată cu succes şi că vor vedea, în scurt timp, o altă faţă a localităţii Agigea", a spus Anca Dragu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.