Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'USR schimbă România', platforma lui Nicusor Dan

Inquam Photo / Octav Ganea
nicusor dan usr Inquam Photos

Preşedintele în exerciţiu al Uniunii Salvaţi România, Nicuşor Dan, a declarat, sâmbătă, în prezentarea platformei sale în faţa membrilor Congresului partidului, că formaţiunea are proiecte ambiţioase, dar că pentru realizarea lor e necesar ca toţi să muncească împreună.

"Candidez cu o platformă pe care am numit-o 'USR schimbă România', pentru că miza noastră este să luptăm împreună să aducem România la normalitate. Acesta este motivul pentru care fiecare dintre noi a intrat în politică", a spus Nicuşor Dan, potrivit agerpres.ro

El a reiterat că obiectivul său e ca USR să devină al doilea partid al ţării, "să se bată cu şanse la primăriile marilor oraşe, la alegerile locale din 2020" şi să obţină un scor la parlamentarele din 2020 care să îi permită să propună premierul.

Suma URIAŞĂ pe care i-o va plăti Ţiriac Simonei Halep dacă va câştiga turneul de la Madrid


De asemenea, el a spus că trebuie să continue procesul de extindere a partidului, astfel încât USR să aibă filiale "în majoritatea oraşelor şi în mai multe comune". 

"Este foarte mult de muncă şi putem să realizăm dacă muncim împreună", a subliniat Nicuşor Dan. 

În context, el a ridicat "două probleme" în discursul său de prezentare a candidaturii pentru un nou mandat de preşedinte al USR.

Liviu Dragnea, prima declarație despre REMANIERI: Ce are să-i reproșeze Guvernului Grindeanu


"O problemă este acest conflict intern între progresişti şi conservatori. A fost un acord pe care l-am avut la începutul formării acestui partid, a fost un acord implicit pentru fiecare dintre noi, când am intrat în USR, că acest partid acceptă pluralitatea ideologică. Din păcate, constat că se consumă o cantitate uriaşă de energie în dezbaterea aceasta între progresişti şi conservatori şi, mai rău, văd colegi cu o atitudine extremistă sau cel puţin de neacceptare a punctului de vedere al celuilalt", a susţinut Nicuşor Dan. 

O altă problemă o reprezintă, în opinia sa, "mitologia" existentă şi în USR. "A doua problemă e şi mai gravă. E vorba de încrederea în noi înşine. (...) Atitudinea unor colegi faţă de mine m-a descumpănit. (...) S-a creat o mitologie în interiorul USR în care unii vor democratizarea şi alţii, printre care şi eu, nu vor; unii vor dezbatere şi alţii, printre care şi eu, nu vor dezbatere. (...) Sunt consternat de faptul că sunt colegi de-ai noştri care cred în mitologia asta. (...) Sunt mâhnit de faptul că, atunci când lucrurile astea apar, oamenii nu adresează întrebări pe faţă. (...) Am văzut foarte mulţi colegi care au spus că nu pentru asta au intrat în USR, că nu mai găsesc sprijinul colegial pe care l-au găsit când au intrat. (...) Vă invit să nu uităm pentru ce ne-am reunit, vă invit să ne aducem aminte de solidaritatea din campania electorală. (...) Avem o responsabilitate pentru oamenii care ne-au votat. Am trezit speranţe în oamenii aceştia şi trebuie să fim la înălţimea acestor speranţe", a subliniat Nicuşor Dan. 

USR îşi alege sâmbătă o nouă conducere, în cadrul primului său congres naţional, care are loc la Cluj-Napoca, în perioada 12 - 14 mai. 

Pentru funcţia de preşedinte al USR şi-au depus candidaturile Nicuşor Dan, Emanuel Ungureanu, Şerban Marinescu şi Cornelia-Florina German.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.