Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR și PMP forțează mână Guvernului Orban, după decizia Camerei Deputaților: 'Să-și asume răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi'

captura Antena 3
Dan Barna

USR și PMP i-au cerut premierului Ludovic Orban ca Guvernul să-și asume răspunderea pe proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi, după ce Camera Deputaților a respins introducerea pe ordinea de zi a ședinței de miercuri a acestei inițiative, conform Mediafax.

Discuțiile asupra cererii USR, care prevederea introducerea pe ordinea de zi a proiectului de lege privind alegerea primarilor în două tururi, au fost sistate, deoarece Comitetul liderilor din Camera Deputaților nu a aprobat această solicitare.

Ședință cu scântei la Primăria Capitalei - Gabriela Firea s-a dezlănțuit: 'Nu se duce Firea acasă cu Spitalul Metropolitan'

”În acest moment lucrurile sunt foarte clare - cel mai important proiect politic al societății românești, respectiv alegerea primarilor în două tururi, revenirea la această modalitate, pare să nu mai fie o prioritate a Parlamentului. Solicităm Guvernului și premierului Ludovic Orban să-și angajeze răspunderea sau să dea OU pentru că românii au dreptul să-și aleagă primarii în două tururi”, a spus liderul USR, Dan Barna.

O solicitare similară a venit și din partea PMP.

”PMP a adunat de la cetățeni peste un milion de semnături pentru proiectul privind alegerea primarilor în două tururi. E o problemă de normalitate și moralitate să avem primari aleși în două tururi. Și PMP solicită Guvernului să-și asume răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi”, a spus și deputatul PMP Petru Movilă.

De asemenea, deputatul PNL Florin Roman a cerut introducerea pe ordinea de zi a proiectului privind alegerea directă a președinților de Consilii Județene, solicitare care nu a fost aprobată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.