Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR solicită PSD și PNL să susțină proiectul Uniunii de impozitare a pensiilor speciale, care depășesc un anumit nivel

Facebook
nasui pensii speciale

USR a solicitat, miercuri, PNL și PSD să susțină proiectul Uniunii de impozitare a pensiilor speciale, care depășesc un anumit nivel. Cererea vine după ce Curtea Constituțională a decis că proiectul de abrogare a pensiilor speciale adoptat în Parlament este neconstituțional, anunță MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat al USR, cele două partide, PNL și PSD, au refuzat propunerile făcute de Uniune pentru îmbunătățirea proiectului.

Citește și: Ludovic Orban a făcut anunțul! În ce condiții vor fi deschise mall-urile

„Ziua decisivă pentru eliminarea pensiilor speciale. Din motive de procedură, CCR a declarat astăzi neconstituțional proiectul de eliminare a pensiilor speciale adoptat cu mult populism de PSD și PNL în Parlament. Cele două partide au refuzat orice propunere venită din partea USR de îmbunătățire a proiectului astfel încât să ne asigurăm că respectă Constituția. Rezultatul? Proiectul a fost declarat neconstituțional, iar pensiile speciale rămân în vigoare. , cu președintele CCR în frunte, își vor putea încasa în continuare, așadar, pensiile de mii de euro, grație jocului dublu al partidelor politice mari. Una spun public, alta fac, crezând că-i pot păcăli pe români la nesfârșit!~, se arată în comunicat.

Reprezentanții USR le cer acum PSD și PNL să susțină proiectul de impozitare a pensiilor speciale și spun că au și o soluție pentru eliminarea acestora.

„Dacă posibilitatea eliminării pensiilor speciale a fost blocată, cel puțin pentru moment, prin jocul din Parlament, USR solicită PSD și PNL ca măcar să susțină proiectul USR de impozitare a pensiilor speciale în plată care depășesc un anumit nivel. Este timpul să ofere românilor și altceva decât minciuni și ipocrizie! Avem însă soluții și pentru eliminarea pensiilor speciale. Parlamentarii USR au pregătit deja un pachet de legi perfect constituțional care să rezolve o dată pentru totdeauna această problemă și îl vor depune în perioada imediat următoare”, se mai arată în comunicat.

Citește și: Victor Ponta anunță potopul: De ce ne spun dl Iohannis, Orban și Cîțu că stăm foarte bine economic?

Judecătorii Curții Constituționale a României au decis, miercuri, că legea privind abrogarea pensiilor speciale este neconstituțională, potrivit unor surse din instituție. Curtea a fost sesizată în acest sens de Avocatul Poporului și Înalta Curte de Casație și Justiție.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.