Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR somează, după anunțul lui Augustin Lazăr privind Dosarul Revoluției: Justiția să facă dreptate victimelor din decembrie 1989

sigla partidului
USR sigla

Reprezentanții USR au transmis, luni, referitor la încheierea anchetei în Dosarul Revoluției de către procurorii militari, că justiția are posibilitatea în sfârșit să facă dreptate victimelor, la aproape 30 de ani după ce peste o mie de români și rănirea a altor câteva mii.

Citește și: Ecaterina Andronescu, NIMICITĂ de vloggerul care face ravagii în rândurile adolescenților din România: 'A creat fabrici de diplome'

„Ion Iliescu și alți comuniști care s-au cocoțat la putere în decembrie 1989 prin dezinformare și diversiuni, prin crime împotriva umanității, să răspundă pentru faptele lor, iar adevărul să iasă la lumină”, a susținut reprezentanții USR, printr-un comunicat de presă remis, luni, MEDIAFAX.

Liderul partidului, Dan Barna, a precizat că este obligatorie restabilirea adevărului istoric în legătură cu evenimentele din 1989.

„Chiar și târzie, o restabilire a adevărului istoric este obligatorie. Românii trebuie să afle cine și din ordinul cui a tras în cei care nu doreau decât libertate și democrație. De ce toată forța militară a României - de la MapN și MAI la gărzile patriotice - s-a pus la dispoziția conducerii Frontului Salvării Naționale? Doar pentru ca Ion Iliescu și grupul său să preia puterea și să se legitimeze în fața unui popor împins la limita disperării?”, a afirmat Dan Barna, conform sursei citate.

De asemenea, USR mai arată că „realitatea ultimilor 30 de ani ne-a arătat și cât de nocive sunt strategiile adoptate de foștii comuniști și urmașii lor politici și cât de mare este pericolul de a cădea, din nou, victime acestora. Urmașii lui Ion Iliescu au ridicat minciunile, diversiunile și manipulările la rang de politică de stat, alături de furtul continuu din banii publici”.

Despre PSD, membrii formațiunii conduse de Dan Barna susțin că este continuatorul PCR.

„PSD, continuatorul PCR, continuă să-i sfideze pe urmașii celor morți în decembrie 1989 prin menținerea la șefia Institutului Revoluției Române pe Gelu Voican Voiculescu și Ion Iliescu, acuzați de infracțiuni contra umanității. Românii merită o țară liberă și democrată, iar sacrificiul eroilor Revoluției nu trebuie să fie în zadar!”, conchide sursa menționată.

Reacția USR vine după ce Augustin Lazăr a anunțat luni că procurorii Secţiei militare din Parchetul General au trimis în judecată dosarul Revoluției din decembrie 1989, în care Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu, Iosif Rus au fost inculpați pentru infracţiuni contra umanităţii. Procurorul general a mai precizat că dosarul cauzei cuprintre 3.330 de volume și a prezentat scuze opiniei publice, în numele Ministerului Public, pentru că ancheta a durat atâta timp, respectiv aproape trei decenii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.