Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR vrea să fie avocatul medicilor prigoniți: oferă asistență juridică gratuită cadrelor medicale amenințate cu concedierea

usr uniunea salvati romania

Liderii Uniunii Salvaţi România au transmis o scrisoare deschisă cadrelor medicale din România, anunţând că oferă asistenţă juridică tuturor celor care doresc să sesizeze nereguli, dar le este teamă pentru că sunt ameninţaţi cu concedierea.

Vezi si: Economistul-șef BNR, Valentin Lazea: României nu îi este permis ceea ce le este permis statelor dezvoltate .

Scrisoarea este semnată de 86 de lideri ai USR - parlamentari, europarlamentari şi lideri de filiale, în frunte cu preşedintele Dan Barna. Pentru semnalarea de probleme concrete şi/sau sprijin juridic, medicii, asistenţii, brancardierii şi infirmierii sunt îndemnaţi să scrie la adresa de e-mail: contact@usr.ro.

"Sunt medici, dar şi alte cadre medicale care ne-au sesizat problemele cu care se confruntă din cauza acestei pandemii, la care se adaugă şi un sistem care şchiopătează profund. Am primit informaţii despre cadre medicale ameninţate cu concedierea dacă îndrăznesc să sesizeze neregulile cu care se confruntă, dacă vorbesc despre numărul pacienţilor şi despre condiţiile în care sunt trataţi aceştia. Noi, membrii USR, vă transmitem că suntem alături de voi. Vrem să schimbăm acest sistem corupt, măcar în ultimul ceas, însă pentru aceasta avem nevoie de ajutorul vostru. Tocmai de aceea, vă oferim asistenţă juridică tuturor celor care doriţi să sesizaţi problemele în speranţa că ele se vor repara cât mai repede posibil. Nu puteţi fi concediaţi atunci când sesizaţi nereguli. Nu puteţi fi concediaţi atunci când cereţi respectarea normelor profesionale şi morale în serviciile publice", se arată în scrisoare.

Liderii USR menţionează că pentru depăşirea crizei generate de coronavirus este necesar ca sistemul medical să funcţioneze "cât mai bine posibil".

"Sistemele medicale sunt greu încercate, iar cadrele medicale se află sub o presiune greu de imaginat. Vă mulţumim că, dincolo de numeroasele probleme, aţi hotărât să rămâneţi în spitale şi să încercaţi, aşa cum puteţi fiecare, să ţineţi pe linia de plutire sistemul medical din România. Ştim că nu e uşor, ştim că, deşi vi s-au promis echipamente de protecţie, acestea sunt prea puţine şi nu ajung în timp la toţi. Ştim că circuitele epidemiologice nu sunt ce ar trebui să fie. (...) Cu toţii ne dorim să ieşim cât mai bine şi mai repede din această încercare dificilă, dar pentru aceasta e nevoie ca măcar sistemul medical să funcţioneze cât mai bine posibil. Asumând şi vorbind despre probleme, ne facem bine împreună", adaugă semnatarii.

Vezi si: Ludovic Orban anunță ȘOMAJ TEHNIC pentru cei mai mulți bugetari: Cine NU va fi atins de noua decizie a Guvernului .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.