Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR vrea să pună frână Comisiei privind alegerile din 26 mai: 'Este un circ ieftin servit electoratului PSD de Olguța Vasilescu'

usr uniunea salvati romania

Reprezentanții USR a solicitat, joi, încetarea activității Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile din 26 mai deoarece consideră că modul în care se desfășoară activitatea acesteia este „o batjocură la adresa românilor din Diaspora”, informează MEDIAFAX.

„Astăzi (joi - n.r.) a avut loc ultima întâlnire a Comisiei, urmând ca de la 1 septembrie să își reia activitatea, însă scopul PSD și ALDE nu este ca prin această comisie să se afle adevărul despre blocarea, cu bună știință, a votului românilor din Diaspora, ci să-și justifice înfrângerea în fața propriului electorat. Situația în care se află Comisia de anchetă este ridicolă, PSD-ALDE acuză „fraudarea” alegerilor pe care, de altfel, cele două partide le-au organizat prin instituțiile controlate de oamenii lor de partid AEP, MAE și MAI”, au transmis reprezentanții USR.

Citește și: Eros Ramazzotti divorțează

„Este inutil ca această comisie să-și mai continue lucrările, în condițiile în care reprezentanții tuturor instituțiilor chemați la audieri au spus, fără nicio excepție, că la alegerile din 26 mai 2019 nu s-au înregistrat fraude electorale. Așa-zisa comisie de anchetă nu este nimic altceva decât un circ ieftin servit electoratului PSD de doamna deputat PSD Olguța Vasilescu. Nu poți să fii serios să ceri verificarea unui program dezvoltat de o instituție a statului cu una dezvoltată de ”experți independenți” dar votați de partide. Ar mai rămâne ca grupul experți să fie condus de Sebaatian Ghiță pentru ca absurdul situației să fie complet”, a afirmat senatorul Radu Mihail, membru USR în Comisia de anchetă, potrivit sursei citate.

USR mai consideră că o eventuală investigare a corectitudinii alegerilor ar trebui să se concentreze pe aflarea motivelor pentru care zeci sau sute de mii de români din străinătate nu au putut să voteze, pentru că acest lucru a influențat cu adevărat rezultatul alegerilor. ”Dar toate propunerile USR de amendare a obiectivelor Comisiei au fost respinse, prin vot, de coaliția PSD-ALDE încă de la prima ședință”, conchide sursa menționată.

Comisia de anchetă pentru posibile fraude la europarlamentare a audiat-o în această săptămână pe Carmen Dan. Ministrul de Interne a declarat că Serviciul de Telecomunicaii Speciale (STS) nu ar trebui să se mai ocupe de alegerile din România, iar sarcinile STS ar putea fi preluate de AEP.

Citește și: Eugen Teodorovici SPULBERĂ SPECULAȚIILE: 'Nu ne împrumutăm pentru salarii'

De asemenea, din partea MAE secretarul general al instituției Laura Elena Chiorean a spus, la audiere, că misiunile diplomatice au raportat multe incidente la alegerile de pe 26 mai, ea precizând că „în multe cazuri s-a intrat cu forţa în secţiile de votare, inclusiv pentru a se sustrage buletine de vot”.

Pe de altă parte, președintele AEP Constantin Buică a afirmat că tabletele folosite în secțiile de vot la alegerile din 26 mai au fost testate înainte de ziua scrutinului de Autoritatea Electorală și STS și nu au fost constatate „vulnerabilități” în funcționarea lor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.