Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USRPLUS CAPITALIZEAZĂ scandalul activiștilor BĂTUȚI: Lucian Bode va fi audiat în Parlament

Facebook
iulian bulai

Preşedintele Comisiei pentru cultură, arte şi mijloacele de informare în masă a Camerei Deputaţilor, Iulian Bulai, a anunţat că l-a invitat marţi pe ministrul de Interne, Lucian Bode, pentru a discuta despre cazul jurnaliştilor şi activistului de mediu care au fost bătuţi la Suceava, scrie Agerpres.

"Ieri a fost o zi tristă pentru jurnaliştii din România, pentru jurnalismul din România, pentru jurnalistul de investigaţie şi pentru această valoare fundamentală a democraţiei anume libertatea de expresie. Doi jurnalişti au fost bătuţi la Suceava, împreună cu un activist de mediu, este vorba despre activistul Tiberiu Boşutar şi jurnaliştii Mihai Dragoş şi Radu Constantin Mocanu. Am luat act de acest act de barbarie faţă de trei oameni care luptă pentru dreptate şi luptă pentru ca adevărul cu privire la mafia pădurilor să iasă la iveală. În calitatea mea de preşedinte al Comisiei pentru cultură, arte şi mijloacele de informare în masă am trimis astăzi o invitaţie către ministrul Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, de a fi prezent în cadrul comisiei pe care o conduc marţea viitoare, la ora 15,30, pentru a discuta această situaţie de agresiune punctuală, dar mai ales despre ce poate să facă statul român şi instituţiile pentru a apăra libertatea şi integritatea jurnaliştilor şi a actului de jurnalism liber şi de investigaţie", a afirmat Bulai, vineri, la Parlament.

Citește și: Tudor Chirilă, CĂTRE Iohannis, Cîțu, Cioloș și Ciolacu: Cât o să mai permiteți, prin tăcere și inacțiune, protejarea mafiei pădurilor?

Potrivit acestuia, ministrul Bode trebuie să spună cum poate să ofere mai multă securitate jurnaliştilor pentru a-şi desfăşura activitatea.

"În lumina celor întâmplate la Suceava, într-un context european unde mai mulţi jurnalişti au fost atacaţi, chiar ucişi, vorbim de cazuri din Slovacia, vorbim de cazul din Malta şi de această acţiune recentă de violenţă şi de cruzime faţă de nişte jurnalişti, cred că este foarte bine ca ministrul Bode să vină în Parlament să ne spună cum putem noi sau cum poate dumnealui, conducând ministerul, să ofere mai multă securitate şi garanţii jurnaliştilor că îşi vor putea desfăşura activitatea fără ca asemenea situaţii şi accidente să se mai întâmple în viitor", a precizat Iulian Bulai.

Membrii unei echipe care filma un documentar despre defrişările ilegale au fost agresaţi joi de mai mulţi indivizi.

Cinci persoane sunt audiate, vineri, de către poliţiştii din Vatra Dornei, în acest caz, în care s-a constituit din oficiu un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi distrugere.

Printre persoanele conduse la audieri se numără şi proprietarul pădurii în care a avut loc incidentul, precum şi un inginer silvic, iar cercetările continuă pentru identificarea tuturor persoanelor implicate.

"Regizorul şi jurnalistul Mihai Dragolea, care filma un documentar internaţional despre tăierile ilegale de păduri din România, a fost bătut crunt de circa 20 de indivizi într-o pădure de pe raza comunei Coşna (jud. Suceava). Echipamentul şi toate înregistrările i-au fost distruse. Alături de el se aflau realizatorul Radu Constantin Mocanu şi activistul de mediu Tiberiu Bosutar, care îi ajuta să identifice dovezile crimelor forestiere din Bucovina. Atacul a fost sever, două dintre victime pierzându-şi cunoştinţa în drum spre Spitalul Municipal din Vatra Dornei", se arată într-o postare de pe contul de Facebook al Greenpeace România.

Toate cele trei victime au primit îngrijiri medicale, iar starea lor este stabilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.