Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uzbekistanul suprimă vizele pentru chinezi, în scopul relansării turismului

www.operationworld.org
Uzbekistan

Uzbekistanul a anunţat joi că vrea să suprime vizele pentru cetăţenii chinezi, în cadrul politicii sale menite să atragă mai mulţi turişti străini în această ţară foarte închisă, o premieră în Asia Centrală, informează AGERPRES.

Citește și: Un jurnalist italian aruncă-n aer cazul Caracal: Filmarea care dovedește că Dincă a făcut trafic

Cetăţenii chinezi, inclusiv cei care locuiesc în Hong Kong, vor putea să se afle fără vize timp de şapte zile în Uzbekistan, începând cu 1 ianuarie 2020, potrivit unui decret semnat de preşedintele uzbec Şavkat Mirzioev.

Uzbekistanul, care nu are o frontieră comună cu China, a devenit prima dintre cele cinci foste republici sovietice din Asia Centrală care suprimă vizele pentru cetăţenii chinezi.

Chiar dacă Beijingul este principalul partener al regiunii în domeniul comercial, el s-a confruntat adesea cu acuzaţii conform cărora încearcă să-şi domine vecinii, mai slabi economic, prin împrumuturi bancare şi investiţii strategice.

Citește și: Cutremur pe scena politică! Dezvăluirea făcută de Radu Cristescu

Uzbekistanul a făcut din dezvoltarea turismului o prioritate, pentru a-şi reduce dependenţa de extracţia de aur şi de producţia de bumbac. Potrivit Comitetului pentru Turism din Uzbekistan, circa 5,3 milioane de turişti au vizitat această ţară în 2018, de două ori mai mulţi decât în 2017.

Noul preşedinte uzbec Şavkat Mirzioev a adoptat mai multe măsuri de deschidere, în special în plan economic, după ce a ajuns la putere în 2016, în urma decesului lui Islam Karimov, care a fost preşedinte din 1991, de la proclamarea independenţei acestei ţări.

În februarie, Uzbekistanul a suprimat vizele pentru cetăţenii din 45 de ţări pentru sejururi mai mici de 30 de zile. Această măsură se aplică aproape tuturor ţărilor europene, Australiei şi Canadei.

Citește și: Liviu Dragnea, la prima apariție publică după încătușare! Cum arată fostul lider PSD

Punct de trecere pe Drumul Mătăsii timp de secole, Uzbekistanul le oferă turiştilor mai multe oraşe cu edificii istorice renumite, printre care şi oraşul Samarkand (sud), inclus din 2001 în Patrimoniul Mondial al Umanităţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.