Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uzina Renault din Slovenia a reluat producţia

Agerpres
Renault

Producătorul auto sloven Revoz, o divizie a companiei franceze Renault, a reluat producţia care a fost suspendată la data de 17 martie din cauza pandemiei de coronavirus, a anunţat marţi purtătorul de cuvânt de la Revoz, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Activitatea a fost reluată marţi cu un singur schimb, urmând ca începând de săptămâna viitoare să se lucreze în două schimburi, iar din data de 11 mai să se ajungă la capacitate maximă de producţie.

Revoz, unul din cei mai mari exportatori din Slovenia, produce modelele Clio, Twingo şi Smart Forfour electric. Printre principalele pieţe ale companiei se numără Franţa, Germania şi Italia.

"Săptămâna aceasta vom produce 250 de unităţi pe zi, comparativ cu 750 de unităţi într-o zi în care lucrăm la capacitate maximă", a precizat purtătorul de cuvânt, Nevenka Basek Zildzovic, adăugând că 1.700 din cei aproximativ 3.200 de angajaţi ai uzinei au reluat lucrul. Aceasta a mai spus că angajaţilor li se ia temperatura la intrarea în uzină şi poartă mască în timpul lucrului pentru a evita răspândirea virusului.

Citește și: Suceava are de cinci ori mai mulți bolnavi cu noul coronavirus decât Oradea. Motivul este metoda de testare prin polling

Până acum, Slovenia a confirmat 1.408 de cazuri de infecţie cu coronavirus şi 86 de decese. Începând de la mijlocul lunii martie autorităţile slovene au închis toate şcolile, barurile, restaurantele, hotelurile, magazinele, exceptând magazinele care vând produse alimentare şi farmaciile, au anulat transportul public şi au interzis socializarea în spaţiile publice.

Concesionarii de automobile şi-au redeschis porţile săptămâna trecută în timp ce alte magazine urmează să se redeschidă începând din data de 4 mai. Guvernul de la Ljubljana nu a anunţat încă data la care vor fi redeschise şcolile şi va fi repornit transportul public.

În România, Grupul Renault România a anunţat că activităţile de producţie la Uzinele Dacia de la Mioveni au fost reluate parţial, începând din 21 aprilie, pe bază de voluntariat, urmând ca, din data de 4 mai, să fie reluate activităţile în cadrul Uzinei Mecanice şi Şasiuri, respectiv Uzinei Vehicule, în Departamentul Presaj.

Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu,a declarat şi el săptămâna trecută că producţia de autovehicule de la Dacia şi Ford va reîncepe pe data de 4 mai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.