Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vă place Nicușor Dan? Atunci NU îl votați

Nicusor Dan

Ați trecut vreodată pe lângă un câine comunitar și să auziți îndemnul: „nu mușcă dacă nu îi faci nimic”?

Cam așa ar putea fi descris și felul de a fi al lui Nicușor Dan. Ca orice ONG-ist, acesta acționează reactiv și nu proactiv. Există o aprobare de construire care nu respectă legile în vigoare? Nicușor Dan va intenta proces. Există o clădire istorică pe cale să fie demolată? Nicușor Dan va intenta proces. Există un spațiu verde pe care cineva vrea să construiască o clădire de birouri? Nicușor Dan va intenta proces.

Astfel, Nicușor Dan, ca reprezentant al societății civile, duce o luptă lăudabilă de conservare a Bucureștiului. În schimb, primarul general al Capitalei trebuie să construiască și să dezvolte, nu doar să conserve. Bucureștiul nu a ajuns nici pe departe la gradul maxim de dezvoltare, astfel încât să cădem de acord că de aici încolo trebuie doar întreținut.

Avem nevoie de străzi și bulevarde, avem nevoie de noi centre de business, avem nevoie de un altfel de transport în comun, avem nevoie de prea multe lucruri noi, ca să ne mulțumim doar cu conservarea celor vechi.

De ce nu poate dezvolta Nicușor Dan Bucureștiul? Haideți să ne uităm în propriul lui partid. Dan nu a reușit să-și dezvolte propria organizație pentru a fi mai mult decât un simplu vehicul al său.

Uniunea Salvați Bucureștiul există ca partid de mai puțin de 12 luni, dar ca organizație era în viață și în urmă cu patru ani, la prima candidatură a lui Nicușor Dan la Primăria Generală. În patru ani, ai zice că există destul timp pentru a convinge niște profesioniști să adere la partidul tău, profesioniști a căror imagine publică să o cultivi din timp și care ulterior să se înscrie în alegeri. Totuși, vedem cum USB, la patru ani de la momentul zero al lui Nicușor Dan în politică, continuă să existe și să acționeze pe o singură voce.

Dacă în patru ani nu a fost capabil să își dezvolte propria organizație, cum va putea în aceeași durată de timp să dezvolte capitala României?

Nicușor Dan continuă să spună că nu e politician și are dreptate. În schimb, un oraș trebuie condus tocmai de politicieni, care să fie susținuți prin încrederea și prin votul cetățenilor și să răspundă în fața acestora dacă nu pot performa. Pentru că un politician de succes are misiunea de a reprezenta un segment cât mai mare din populație, nu doar pe cei din nișa preferată. N. Dan se simte în largul său înconjurat de oameni cu aceleași convingeri ca ale sale, dar ce te faci când, din postura  de primar general, trebuie să reprezinți interesele tuturor bucureștenilor?

Pentru a fi mai mult decât un avatar în Primărie, pentru a avea puterea să faci lucrurile să se miște și minunile să se întâmple, trebuie să ai susținerea consilierilor generali. Ori, ce susținere să aibă Nicușor Dan din partea acestora, fie că vorbim de consilierii PSD, ai PNL sau ai ALDE, câtă vreme mesajul său este că vrea să scape Bucureștiul de politicieni?  Nu își dorește nici dialog și nici dezbatere, ci doar să-i șteargă cu buretele. Pentru a fi un primar de succes, trebuie ca partidul din care faci parte să livreze politicieni de calitate în funcțiile de consilieri locali/generali. Aceștia votează și împart bugete, sau, altfel spus, aceștia dețin pâinea și cuțitul într-o primărie.

Bucureștiul nu trebuie scăpat de aceia care au curajul să afirme că sunt politicieni. Pentru că un om politic dezbate și face compromisuri cu opoziția, tocmai pentru ca interesele tuturor cetățenilor să fie reprezentate. Sub nicio formă Bucureștiul nu trebuie condus pe o singură voce, așa cum își conduce N. Dan propriul partid.

Astfel, dacă vă place Nicușor Dan, NU îl votați! Acesta nu își dorește să aibă responsabilitatea unui politician, ci doar să-i reprezinte pe membrii nișei din care face parte. Pentru a putea face și în viitor acest lucru, trebuie să continue să fie un reprezentant vocal al societății civile. În schimb, primarul general al Capitalei trebuie să îi reprezinte pe toți bucureștenii și trebuie să reprezinte interesele localității, care sunt mult mai multe și mai diverse decât simpla conservare a clădirilor istorice și a spațiului verde.

Vă place Nicușor Dan? Înseamnă că vă place de activistul, de ong-istul și de voluntarul Nicușor Dan. Ajutați-l să continue ceea ce știe să facă mai bine, adică să fie un reprezentant al societății civile, nu un politician și în niciun caz un primar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.