Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vaccinul împotriva rujeolei va fi administrat la 9 luni şi nu la un an, ca până acum

www.punctul.ro
Rujeolă

Ministerul Sănătăţii a luat decizia ca vaccinul împotriva rujeolei să fie administrat la 9 luni deoarece rata îmbolnăvirilor a scăpat de sub control: sunt peste 1700 de cazuri la nivel naţional anul acesta, faţă de doar 7 anul trecut. În plus, până acum au fost confirmate 8 decese cauzate de complicaţii.

Cel mai recent deces este al unei fetiţe de 1 an din comuna doljeană Amăraşti. Bunicii au dus-o la spital cu febră şi erupţii pe tot corpul. Analizele au confirmat că a murit în urma complicaţiilor cauzate de rujeolă. Copilul nu era vaccinat.

La spitalul de urgenţă din craiova mai este internat un bebeluş de 10 luni cu o formă gravă de rujeolă.

Alerta s-a mutat acum în judeţul Olt, unde 28 de copii s-au îmbolnăvit în ultima lună. Cei mai mulţi provin dintr-o comunitate de rromi şi nu erau vaccinaţi. Ei au fost internaţi în spitalul din Caracal. Întreaga secţie de pediatrie a fost sterilizată pentru a preveni răspândirea bolii. Rujeola poate avea complicaţii grave.

Sunt peste 1700 de cazuri de îmbolnăvire cu rujeola anul acesta. Cel mai multe în judeţele Arad, Mureş şi Timiş. Ministerul Sănătăţii a decis ca bebeluşii să fie vaccinaţi mai devreme, conform TVR. Ministerul Sănătăţii anunţă că sunt disponibile 300 de mii de doze de vaccin anti-rujeolă. Vaccinurile sunt gratuite si pot fi facute in cabinetele medicilor de familie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.