Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Val de morți suspecte la Spitalul Sf. Pantelimon din București. Ministrul Sănătății trimite Corpul de Control

cotidianul.ro
spitalul sfantul pantelimon

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat miercuri pentru Antena 3 că va trimis Corpul de Control să verifice dacă se confirmă sau nu un val de morți suspecte la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Sf. Pantelimon din Sectorul 2 al Capitalei. Ulterior, ministrul a spus că are îndoieli cu privire la acuzaţiile unei asistente medicale.

Verificările vin după ce jurnaliștii de la cetățeanul.net au publicat o știre în care afirmă că medici din cadrul secției Anestezie Terapie Intensivă (ATI) ar fi micșorat deliberat doza dintr-o substanță care are rolul de a ține pacienții în viață. „Surse din spital spun că, în doar două zile, de joi, 4 aprilie, până sâmbătă dimineață, ar fi murit în acest mod aproape 20 de pacienți”, se arată în știrea menționată.

Ministrul a declarat miercuri că există mai multe „sesizări”.

Fără precedent

„Am trimis Corpul de Control, mâine dimineață va fi acolo, sunt niște reclamații ale unor angajați la adresa managementului spitalului”, a declarat Rafila.

„Am vorbit cu managerul, spune că nici vorbă de așa ceva. Dacă s-a făcut și plângere penală, cu atât mai bine. Până la concluzii eu vreau să fiu rezervat în declarații. Asemenea acuzații eu nu am întâlnit în cariera mea medicală. Am citit și eu articolul de presă, decizia aparține medicului, eu nu pot să plec de la premisa că acești colegi medici au acționat greșit. Nu putem face astfel de afirmații decât atunci când sunt documentate și validate”, a mai spus ministrul.

Conform Antena 3, cazul a fost reclamat și la procuratură, existând deja o sesizare înaintată Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

„Eu am îndoieli în ceea ce priveşte această situaţie, mai ales că discutăm despre un asistent medical care afirmă că medicii nu ar fi administrat tratamentul corect", a mai spus Rafila joi, la Digi 24.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.