Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Val de reacții în PSD după declarațiile lui Teodorovici! Președintele Comisiei pentru Sănătate sare în apărarea ministrului: 'Se impun câteva precizări'

teodorovici

Președintele Comisiei pentru Sănătate din Camera Deputaților, Corneliu Buicu, a scris sâmbătă pe Facebook că la pachetul standard de servicii medicale se pot adăuga servicii suplimentare precum pachete pentru servicii dentare, pentru îngrijirea la bătrânețe sau recuperare medicală cu confort sporit.

„Pentru că au apărut în spațiul public interpretări incorecte ale declarațiilor ministrului Teodorovici, se impun câteva precizări: La actualele pachete de servicii medicale asigurate de către statul român prin FNUASS se pot adăuga alte pachete cu servicii suplimentare. Exemplu: pachet pentru servicii dentare suplimentare, pachet pentru servicii medicale cu confort sporit, pachete pentru acoperirea cheltuielilor cu contribuția la medicamente, pachete pentru îngrijirea la bătrânețe sau în caz de invaliditate temporară sau permanență, pachete pentru recuperare medicală cu confort sporit etc. Acesta este sensul corect al declarațiilor ministrului Teodorovici, legate de beneficiul suplimentar al celor care plătesc mai mult decât actualele contribuții la FNUASS", a scris, sâmbătă, pe Facebook, deputatul PSD Corneliu Buicu, președintele comisiei pentru sănătate din forul legislativ.

Deputatul PSD Gabriel Petrea a catalogat, sâmbătă, pe Facebook, ca fiind „complet inacceptabilă” ideea ministrului de Finanțe privind apariția unor pachete diferite de servicii de sănătate în funcție de contribuțiile plătite.

Viorica Dăncilă îl înfruntă pe Liviu Dragnea de frica Bruxellesului: Premierul nu acceptă OUG privind amnistia și grațierea

„Accesul diferențiat la serviciile de sănătate în funcție de contribuții, este complet inacceptabil. O astfel de inițiativă intră în evidența contradicție cu Constituția României, care garantează drepturi egale pentru cetățeni (art 16) și dreptul la ocrotirea sănătății (art 34) și care consfințește că România este stat social (art 1, alin 3). Mai mult decât atât, astfel de idei sunt în flagrantă opoziție cu ideile social-democrate pe care noi trebuie să le apărăm", a scris sâmbătă, pe Facebook, deputatul PSD Gabriel Petrea, președinte al Tineretului Social Democrat.

Deputatul PSD Petre Florin Manole a scris pe Facebook că ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, greșește cu ideea introducerii a două pachete de servicii de sănătate în funcție de cuantumul contribuției plătite la CASS, pentru că măsura ar „deschide un drum către o societate divizată”.

Eugen Teodorovici a provocat tsunami în partid: 'Ideile lansate contravin principiilor social-democrației'. Declarația care l-a scos din minți pe un deputat PSD

„Ministrul Eugen Teodorovici greșește în legătură cu pachetele de servicii de sănătate diferenţiate, în funcţie de cuantumul cotizației pentru sănătate. În primul rând, o astfel de măsură este greșită din perspectivă economică și socială. Ea conduce la accentuarea inegalității dintre săraci și bogați și la instituirea unui sistem de sănătate discriminatoriu. Deschidem un drum către o societate divizată. Unde vom ajunge: școli separate pentru bogați și săraci, străzi pe care circulă doar cei cu venituri mai mari pentru că, nu-i așa, contribuie mai mult?”, a scris pe Facebook deputatul PSD Petre Florin Manole.

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat vineri, la o conferință pe teme medicale, că din punctul său de vedere ar trebui să existe două pachete de servicii de sănătate în funcție de cuantumul contribuției plătite la asigurările de sănătate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.