Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Valea Yosemite din California, închisă vizitatorilor din cauza riscului de inundaţii

theplanetsworld.com
Parcul National Yosemite

Valea Yosemite din California, închisă vizitatorilor din cauza riscului de inundaţii.

Cea mai mare parte a văii vaste şi pitoreşti din inima Parcului Naţional Yosemite din California va fi închisă vizitatorilor la sfârşitul acestei săptămâni, o măsură rară determinată de prognoze privind inundaţii în urma topirii rapide a zăpezii, relatează miercuri Reuters.

Accesul turiştilor în zonă va fi blocat începând de vineri ora 22:00 până cel puţin miercuri, 3 mai, în funcţie de cât de rapid zăpada de pe munte care se topeşte se va scurge în râul Merced prin Valea Yosemite, a anunţat marţi Serviciul Parcurilor Naţionale din SUA, precizând că rezervările de cazare şi locuri de campare vor fi anulate iar banii vor fi rambursaţi, informează Agerpres.

Închiderea unei zone renumite pentru punctele sale de atracţie, precum formaţiunile de granit El Capitan şi Half Dome, survine în momentul în care California Centrală se pregăteşte pentru un val de căldură, cu temperaturi de până la 30 de grade Celsius şi minime peste noapte cu mult peste punctul de îngheţ.

Daniel Swain, climatolog la Universitatea din California, Los Angeles, a declarat luni, într-o prezentare pe YouTube, că o "mare topire" a sosit.

La rândul său, climatologul Michael Anderson a afirmat că inundaţii semnificative sunt mai probabile la sfârşitul lunii mai decât săptămâna viitoare. El a declarat jurnaliştilor că se aşteaptă ca orice inundaţie provocată de topirea zăpezii să fie mai puţin gravă decât inundaţiile rezultate în urma furtunilor din Pacific în martie.

Valea glaciară Yosemite a primit o cantitate record de zăpadă în timpul iernii, determinând închiderea întregului parc pentru public pe 25 februarie timp de trei săptămâni.

Închiderea a marcat una dintre cele mai lungi şi mai extinse închideri ale parcului legate de vreme, conform purtătoarei de cuvânt a parcului, Nancy Phillipe. Creat în 1890 şi întinzându-se în prezent pe o suprafaţă de 300.000 de hectare în sud-estul Sierra Nevada, Parcul Naţional Yosemite primeşte anual aproximativ 4 milioane de vizitatori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.