Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Valeria Schelean anunță o veste bună pentru femeile implicate în cazuri de violență domestică

schelean

Salut cu bucurie adoptarea de către Senatul României a proiectului de lege inițiat de PNL, care prevede că, pentru femeile care se află în pericol în cazuri de violență în familie, instanțele sunt obligate să  emită ordin de protecție în termen de cel mult 72 de ore de la depunerea cererii, în camera de consiliu, cu participarea obligatorie a procurorului.

Îmi doresc ca această lege să se bucure de aceeași celeritate și la Camera Deputaților și voi solicita discutarea ei în regim de urgență, astfel încât cel târziu pe  data de 25 noiembrie, Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței Împotriva Femeii, actul normativ să fie adoptat de către Parlament și să aștepte promulgarea de către Președintele Klaus Iohannis.

Faptul că proiectul de lege inițiat de mine alături de alți colegi din PNL a fost votat în unanimitate de către senatori, cu doar o singură abținere, mă face să fiu încrezătoare că demersurile legislative orientate către protejarea femeilor din România, victime ale violenței în familie, vor face mereu obiectul unui consens politic.

Proiectul de modificare a legii cu privire la prevenirea și combaterea violenței în familie este doar un pas dintr-un drum foarte lung. Mai sunt încă multe lucruri de făcut: Poliția Română trebuie să aibă proceduri clare de intervenție în cazul unui conflict domestic dar și în ceea ce privește implementarea și urmărirea ordinului de protecție emis de către instanță. Pe lângă acestea, mai sunt multe lucruri de rectificat în ceea ce privește sistemul social care trebuie să vină în ajutorul victimelor violenței în familie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.