Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Valeria Schelean (PNL): Protejarea femeilor de violența în familie depinde de votul deputaţilor

schelean

În săptămâna aceasta urmează să fie luată o decizie deosebit de importantă pentru femeile din România. Plenul Camerei Deputaților este chemat să se pronunțe asupra unei propuneri legislative prin care instanțele sunt obligate să emită ordin de protecție în termen de cel mult 72 de ore de la depunerea cererii, în camera de consiliu, cu participarea obligatorie a procurorului.

Inițiativa legislativă este esențială în combaterea violenței în familie pentru că permite ca ordinul de protecție să devină cu adevărat un instrument eficient pentru femeile victime ale acestui fenomen, precizează deputatul PNL Valeria Schelean. "În prezent, în România, ordinul de protecție este emis de instanță după un timp mediu de așteptare de 33 de zile, ceea ce este extrem de mult pentru o femeie care este nevoită să împartă locuința cu un partener violent. Adoptarea inițiativei legislative inițiată de mine și de alți parlamentari liberali ar permite reducerea acestui interval de timp la maximum 72 de ore", spune Schelean.

Legea a fost deja adoptată de Senat aproape în unanimitate - cu o singură abținere, iar adoptarea ei de către Camera Deputaților, în calitate de for decizional, ar face posibil ca această prevedere să se transforme în realitate până la sfârșitul anului.

"Doresc pe această cale să lansez un apel către colegii mei deputați, de a veni alături de mine în efortul de a proteja femeile și de a vota pentru adoptarea legii. În fața violenței în familie suntem toți egali, pentru că este un fenomen grav care afectează în profunzime societatea românească. Lupta împotriva violenței în familie nu are culoare politică. În luna decembrie trebuie să putem oferi cel mai de preț cadou victimelor violenței în familie: protecția! Acesta este gândul pe care vreau să-l aibă în minte fiecare dintre colegii mei deputați atunci când vor vota această inițiativă legislativă", mai precizează Valeria Schelean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.