Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Valeria Schelean(PNL): Sper ca regimul incompatibilităților să nu fie atacat de PSD

schelean

Vicepreședintele Comisiei Juridice, deputatul PNL Valeria Schelean, a avertizat în cursul zilei de astăzi asupra pericolului ca regimul incompatibilităților să fie modificat de către majoritatea parlamentară condusă de PSD în această sesiune parlamentară, în condițiile în care nu este clar ce intenții reale au social-democrații când vorbesc despre elaborarea în Parlment a unui Cod al Incompatibilităților.

Vezi și: ACUZAȚII grave la adresa parlamentarilor PNL: Au devastat

“Având învedere antecedentele coaliției din sesiunile precedente, mă tem să nu asistăm la o ofensivă parlamentară condusă de PSD împotriva regimului incompatibilităților în condițiile elaborării unui Cod al Incompatibilităților. Am mai asistat la momente în care sub intenții aparent inofensive se ascundeau de fapt tot felul de încercări de a opri lupta anti-corupție ”, a declarat Schelean.

Deputatul PNL a arătat că în pozițiile politice recente ale PSD se pot identifica mai multe semnale de alarmă în legătură cu îngreunarea luptei anti-corupție și subliniat faptul că elaborarea unui Cod al Incompatibiliăților nu trebuie să însemne altceva decât codificarea, într-un singur act normativ, a tuturor prevederilor referitoare la incompatibilități, și nu eliminarea unor incompatibilități sau modificarea sancțiunilor.

“Modificările anunțate la statutul funcționarului public, reproșurile făcute Ministrului Justiției de către conducerea PSD, precum și informațiile despre acest Cod al Incomptabilităților sunt semnale de alarmă la care trebuie să fim atenți. Elaborarea unui Cod al Incompatibilităților nu înseamnă nici eliminarea unor prevederi, nici modificarea unor sancțiuni. Un demers de clarificare a legislației nu trebuie să fie transformat într-un demers de dezincriminare a incompatibilităților”, a mai afirmat Vicepreședintele Comisiei Juridice a Camerei Deputaților.

Citește și: DECIZIE SURPRINZĂTOARE luată de Carmen IOHANNIS. Prima Doamnă se întoarce ACASĂ

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.