Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Valeria Schelean, PNL: Vom vedea curând cât valorează angajamentele lui Ponta

valeria schelean

Vicepreședinta Comisiei juridice, de disciplină și imunități din Camera Deputaților, Valeria Schelean, arată că adevăratul test pentru PSD în ceea ce privește criteriile de integritate se va da miercuri în Senat, în cazurile Șova și Vâlcov.

"Consiliul Național al PSD este doar o declarația de intenție în ceea ce privește criteriile de integritate. Social-democrații doar au votat o rezoluție, nu și-au modificat de fapt Statutul. De altfel, cât valorează vorbele premierului vom vedea săptămâna viitoare în Senat, unde se analizează cazurile Șova și Vâlcov. Ar putea fi încă una din multele ocazii în care premierul una spune și alta face", afirmă deputata PNL.

Ezitările lui Ponta în cazul celor doi foști miniștri sunt mai mult decât clare. "Chiar vineri, referindu-se la cazul Vâlcov, Victor Ponta spunea că vor vota senatorii, iar dânsul este deputat. Premierul pregătește încă un act de dispreț la adresa justiției. Pe de-o parte, la Consiliul Național al partidului, le cere pesediștilor să nu le fie frică și să îl urmeze, asumându-și statutul de lider. Pe de altă parte, când chiar este vorba să își convingă colegii să nu mai fie adversari ai justiției libere și magistraților, Ponta face un pas în spate și nu mai este Președinte de partid, ci un simplu deputat", constată Schelean.

Co-Președinta PNL Caraș-Severin susține că, din păcate, șansele ca Ponta să fie din nou liderul clanului anti-justiție din Parlament sunt foarte mari. "Mă tem că social-democrații, cu Ponta în frunte, nu mai au nicio reținere în a nesocoti ce scrie în Constituție și în a ignora votul din 16 noiembrie. După ultimele episoade, beneficiind de majoritatea parlamentară, Ponta dă semnalul că PSD va spune NU tuturor cererilor care vin către Parlament din partea procurorilor, când vine vorba de a-și apăra colegii de partid. Criteriile de integritate adoptate vineri sunt doar o fumigenă atât timp cât majoritatea parlamentară a lui Ponta votează împotriva justiției".

"Dacă Victor Ponta chiar crede în justiție și în egalitate în fața legii, atunci să ceară Senatului să voteze în favoarea cererilor DNA în cazurile foștilor săi miniștri Vâlcov și Șova. Altfel, premierul rămâne acel om duplicitar și fals care a fost pedepsit de români în alegerile prezidențiale din 16 noiembrie. Domnule Ponta, de dragul unei justiții pe care ați reprezentat-o cândva, fiți de partea legii și încetați să vă mai protejați colegii din Parlament!", încheie Schelean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.